jasmina lazarevac
Foto: Printscreen/Facebook

 

 

Potresna ispovest oca ubijenog Siniše, Milanka S., otkriva duboku bol i patnju koju je porodica prošla. On ističe da će doći na izricanje presude kako bi pogledao u oči ženu koja mu je ubila sina, ali isto tako naglašava da nijednu kaznu koja joj se dosudi Jasmina ne zaslužuje. On ističe da je njegov sin bio nevin i da je sahranjen u 42. godini pun snage i energije, a njegova smrt ostavila je neizbrisiv trag na porodici.

- Ne znam kako ćemo se supruga i ja suzdržati od bola. Kako ostati dostojanstven? Meni kao roditelju ne padaju racionalne i ispravne stvari na pamet, ali znam da ona nijednu kaznu koja joj se dosudi ne zaslužuje. Toliko je nasilje u porodici u porastu, a ja tvrdim da moj sin nije ni pio, ni ruku na nju digao. Pa to su i deca svedočila. Sahranili smo sina u 42. godini kada je bio u punoj snazi, kada deci najviše treba. Čini mi se da je izgubio život na bilo koji drugi način, da bi mi malo bilo lakše nego ovako - kroz suze kaže neutešni otac i nastavlja:

- Njegovi drugovi, policajci, su me molili da ga ne vidim. Ja sam rekao da nema te sile koja će me sprečiti da po poslednji put vidim sina. Nisam bio spreman da ću ja zapravo videti samo njegove ostatke, zbog te hemije kojom ga je polivala. Pao sam na kolena od muke, od bola. Nisam mogao ni da ga obučem, nisam smeo ni da ga pipnem.

Mališani, koji su u vreme zločina imali šest, osam i devet godina, proživeli su pravi pakao, živeći u iznajmljenom stanu pored mrtvog oca. Dedina priča o tome kako su deca doživela stravičan događaj izaziva jezu i tugu. Njihovi mali duševni i emotivni tereti ostaće zauvek urezani u sećanju, dok je deda posebno naglasio da je teško poverovati da je Jasmina mesec dana čuvala Sinišino telo u stanu sa decom.

- Ovaj stariji koji je u to vreme imao devet godina je čuo da se nešto događa. Odnosno čuo je u sobi da je Siniša zajaukao, ali posle je usledila tišina. Odškrinuo je vrata i pitao majku šta se dogodilo, a ona mu je rekla da izađe i da je sve uredu. Posle toga je video majku kako pere kuhinjski nož od krvi. Takođe je i njegova godinu dana mlađa sestra videla kada je ona uključila mašinu za veš, iz nje izlazi krvava voda, to je od stvari sa kojima je skupljala krv po stanu - objašnjava deda mališana i dodaje:

- Sve mi je teže i teže. Ja sam istu noć ušao stan kada su ga pronašli. Obdukcija je pokazala da je uboden sa 16, 17 uboda kuhinjskim nožem. Imao je povrede na levoj plećki, ramenu, grudima, a na levoj ruci imao je ranu dubine 12 centimetara. Odatle je najviše krvario, a po obdukcionom nalazu on je iskrvario nasmrt - kaže u neverici, prenosi Blic.

Detalji zločina, koji su izašli na videlo tokom suđenja, još više su uznemirujući. Siniša je preminuo nakon što je uboden sa 16, 17 uboda kuhinjskim nožem. Potresni opis povreda koje je pretrpeo samo dodatno naglašava strahote ovog događaja.

- Ona je njega ubila 4. februara 2022 godine. Tada je bio njegov poslednji kontakt sa bratom, a tada su i deca rekla da su poslednji put videla oca. Mesec dana držati mrtvog čoveka u stanu sa decom? To je bolest. Nađen je umotan u celofan foliju, uvijen u sedam ćebića natopljenih hemijom, parfemima i omekšivačima. Po celoj sobi su bile one jelkice za automobil. Sve je uradila kako bi uklonila miris moga sina koji se raspadao - prepričava Milanko noć kada je pronađen njegov sin, piše Blic.

 

BONUS VIDEO: 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading