"TRAŽIO SAM TELEFON IZMEĐU SEDIŠTA I VIDEO NEMANJU S PIŠTOLJEM UPERENIM U MENE" Vladimir Andrijanović tvrdi da je pucao u Krnjači u samoodbrani, danas nastavak suđenja
Foto: Alo/E.S.

Danas se nastavlja suđenje Vladimiru Andrijanoviću za ubistvo Nemanje Savića u oktobru 2022. godine u Krnjači.

Prikazani su i snimci nastali tog dana, a njima se vidi kako je tog dana 15. oktobra počeo sukob oko 14.53 časa.

Okrivljeni je rekao da je sukob sa Nemanjom započeo mesec dana ranije na placu Vladimirovog oca Grge Andrijanovića.

- Otac me zvao i rekao da ima problem sa njim, da mu preti da će da ga reketira. Kada sam došao na plac, video sam Nemanju kako šutira mog oca u stomak. Ja sam ih razdvojio - ispričao je okrivljeni, navodeći da im je nekoliko dana posle toga zapaljen automobil ispred kuće, a onda i magacin na placu.

Kazao je i da je uhvatio mladića koji je zapalio vozilo i da mu je on rekao da mu je Nemanja platio da to uradi.

- Tog 15. oktobra vozio sam verenicu, kada sam video beli punto, koji je stalno kružio oko moje kuće i krenuo sam za njim, ali je naglo ukočio i došlo je do sudara. On je otišao, a ja sam rekao verenici da izađe i otišao sam do kuće da vidim da li je sve u redu sa mojom majkom i sinom, a onda sam se vratio da nađem verenicu. Nje nije bilo, i ušao sam u slepu ulicu, stao i tražio telefon, koji mi je zapao između menjača i sedišta prilikom sudara i tada sam video Nemanju kako ide sa pištoljem ka meni - kazao je Andrijanović.

On je ispričao da je nakon pucanja pobegao kroz njivu, trčao oko kilometar i u jednoj ulici video policijski auto, prišao i rekao da hoće da ga ubiju. Seo je sa policajcima, koji su ga odvezli na lice mesta.


Sa snimka nadzorne kamere sa kuće Andrijanovića vidi se kako on crnim autom dolazi po tadašnju verenicu, koja seda na mesto suvozača i odlaze. Zatim na Zrenjaninskom putu se vidi beli punto, koji je vozio Savić, i crni automobil kojim upravlja Andrijanović i koji pokušava da prestigne "punta", ali u tom trenutku oba vozila, priljubljeni skreću u Partizansku ulicu.

Takođe se vidi kako iz Partizanske ulice izlazi punto i ide u pravcu Pančevačkog mosta, a onda za njim i crni automobil. Branilac Andrijanovića kaže da je to tik pored kuće okrivljenog.

Takođe se sa snimka kamere Andrijanovića vidi kako on stiže ispred kuće u 14.56 časova sam, izlazi iz auta u crnoj odeći i utrčava u kuću. Posle 36 sekundi se vraća i trčeći ulazi u auto.

Prema optužnici sumnja se da je on tada došao da uzme pištolj iz kuće. Sudija je konstatovala da mu se u predelu desnog džepa na pantalonama vidi ispupčenje, a Andrijanović je tvrdio da mu je to crna torbica u kojoj je nosio ključeve, telefon i kapi za nos i koju mu je policija oduzela prilikom hapšenja.

Kako je rekao, istu torbicu na snimku nosi i njegov mlađi brat dok tada stoji ispred kuće, ali se na njemu jasno vidi, jer je u svetloj garderobi. 

Andrijanović je rekao na ročištu da je tada bio zabrinut što je video Savića u blizini svoje kuće, pa je došao da vidi majku i sina, i majka mu je rekla da otac nije tu i da niko nije ulazio u kuću.

Snimljeno je i kako Partizanskom ulicom ide beli punto, a crni pokušava da ga prestigne i ne može, pa skreće levo, a Savić autom odlazi pravo. Posle tri minuta tom ulicom ponovo nailazi sam crni auto. Andrijanović kaže da se vratio da traži verenicu, koja je ranije izašla, da je to slepa ulica i da tu oni šetaju psa, a da se posle u blizini i desio taj incident.

Punomoćnik oštećene Savićeve porodice Marija Jevtić kazala je da je jasno da je okrivljeni sa namerom sve vreme išao za Nemanjom Savićem, otkako ga je uočio na Zrenjaninskom putu.

BONUS VIDEO: 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading