nesreća
Foto: Alo/RINA

Kobne noći Ognjen Vasiljević (19), Ivan Stančić (19), Nikola Zekavica (18) i Luka Mićović (20) vraćali su se kući iz sela Jančić, gde su bili na proslavi 18. rođendana jedne drugarice.  

Oni su prethodno, oko jedan sat posle ponoći, stigli na žurku u jednoj vikendici u selu Jančić koju je policija sat kasnije prekinula zbog tuče. Mladići su tada seli u džip „suzuki vitara“ i krenuli kući u Čačak.

Za volanom je bio Ognjen, Ivan je bio na suvozačkom mestu, a Nikola i Luka su bili na zadnjem sedištu.

- Na izlazu iz sela Jančić, kad su stigli do jednog mosta, Ognjen je u krivini izgubio kontrolu nad džipom, pa je prešao u suprotnu traku i izleteo s puta, nakon čega se vozilo prevrnulo i upalo u potok Jovac, koji se u blizini tog mesta uliva u reku Kamenicu. Taj potok je svega tridesetak centimetara dubine, a  mladići se nisu udavili, već su nastradali usled tumbanja u vozilu - otkrio je tada naš sagovornik iz istrage.

nesreća

Poruka patrijarha Pavla, Foto RINA

 

Sva četvorica stradalih mladića su živela u naselju Vinara, nedaleko od velikog gradskog parka u Čačku. Rođaci i prijatelji su o njima imali samo reči hvale, ističući da su bili dobri i vaspitani mladići, sportisti, koji nikad nisu bili problematični.

Njihova pogibija nije bila tragedija samo za porodice i prijatelje, već za čitav grad. Koliko su bili voljeni i omiljeni pokazuje i murala sa njihovim nasmejanim licima koji je osvanuo u avgustu 2023. godine na jednoj zgradi u strogom centru Čačka.

Na muralu je ispisana i poruka patrijarha Pavla: „Proći će sve, ali duša, obraz i ono što je dobro ostaju zauvek“.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading