SUĐENJE ZBOG UBISTVA AMERIKANCA U BEOGRADU "Širio sam hrišćanstvo i krstio ljude, a ne ubijao!"
Foto: Alo/Foto: Youtube/Printscreen

Optuženi Marko Đorđević (50), Vladimir Đorđević (60), Jelena Maričić (41), Ljubomir Kojić (30) i Božidar Radojičić (38) se terete za ubistvo iz koristoljublja i zaprećena kazna je od najmanje 10 godina zatvora do doživotne kazne.

Na današnjem ročišti svi su ostali pri odbrani koju su ranije dali. Sem prvooptuženog Marka Đorđevića, ostali su otkrili i neke nove detalje.

Tako je Vladimir Đorđević naveo da je, nakon smrti suprug, pokušao da se ubije skokom sa Pančevačkog mosta i da je posle izvesnog vremena "prešao" na alkohol. Jelena Maričić tvrdi da te noći niko od njih nije primoravao Kempa da ide sa njima, već ih je pratio i išao sve vreme za njima tražeći društvo. Rekla je i da je nekoliko puta videla da optuženi guraju ruke u džepove Amerikanca, ali nije mogla da precizira koliko puta.

Ljubomir Kojić je naglasio da se većina okrivljenih pravi da nisu videli neke stvari, odnosno, "da se prave ludi". Božidar Radojčić se prvo požalio na svoje zdravstveno stanje, tražeći od sudije da mu omogući pregled, a zatim je istakao da nikad nikog nije primoravao da mu preda novac, a pogotovo nije gurao nekom ruke u džepove:

- Širio sam hrišćanstvo i krstio ljude, a ne ubijao!

Glim je krajem 2020. došao u Beograd zbog ljubavi prema izvesnoj Danijeli D. (43), koju je upoznao preko Fejsbuka, ali ga je nekoliko dana pre zločina izbacila iz svog stana, pa je Amerikanac iznajmio sobu u hostelu na Dorćolu. Bio je izbačen i iz hostela, nakon čega je usledio kobni susret sa petoro nasilnika i pijanaca u Skadarliji, kod "Sebilj česme", gde su zajedno pili vodku. Potom su otišli u kuću Vladimira Đorđevića na Bulbulderu, gde su tražili Kempu da im da novac.

Kada im je Amerikanac rekao da nema ništa kod sebe i da može sutra da im preko "Vestern uniona" prebaci 300 dolara, Radojičić, Kojić i Marko Đorđević su počeli da ga biju. Tukli su ga rukama i nogama, a Radojičić i Đorđević metalnom vagom po glavi, ušicama sekire...

Glim je na društvenim mrežama napisao da se bavi finansijskim konsaltingom i kreditiranjem za firmu "Kempington fajnans" sa Long Ajlenda. Postoje tragovi o tome da je bio sklon incidentima i da je u SAD više puta privođen zbog agresivnog ponašanja pod dejstvom alkohola i marihuane.  

BONUS VIDEO: 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading