POLEMIKA OKO EKSPLOZIVA NA SUĐENJU ŠARIĆU Odbrna tvrdi da tužilac PINCETOM BIRA dokaze
Foto: Alo.rs

Na pretresu je, između ostalog, izvedena dokumentacija sa tajne aplikacije Skaj koja se odnosi na paljenje džipa „honda“, koji je u vlasništvu biznismena iz Valjeva Gorana Nikolaševića.

Džip Nikolaševića dignut je u vazduh 8. avgusta 2020. godine kada je bio parkiran ispred kuće. Nikolašević je ranije u sudu u Ustaničkoj ulici rekao da mu je eksploziv postavio svedok-saradnik u postupku protiv Darka Šarića za šverc kokaina, Nebojša Joksović. Prema navodima optužnice po kojoj se sudi Šariću i ostalima, Nikolaševiću je džip dignut u vazduh po nalogu Šarića, kako bi to krivično delo pripisali Joksoviću i tako ga diskreditovali kao svedoka-saradnika.

U sudu je prikazana dokumentacija kako se, prema navodima optužnice, okrivljeni dogovaraju oko pronalaska eksploziva, kako da ga prebace sa jedne lokacije na drugu, kako i koja količina eksploziva im je potrebna da bi izvršili naređenje. Okrivljeni na Skaju, prema mišljenu tužilaštva, dogovoraju i kome je šta naređeno da uradi i ko će za to dobiti novac.

Nakon što je sudija pročitao jedan deo poruka sa aplikacije Skaj, advokat odbrane Dalibor Katančević je reagovao: „Tužilac pincetom bira poruke i neki dokazni materijal nepoznatog porekla, gde nam sada prikazuje ono što njemu odgovara“.

Pored mnogobrojnih poruka koje su danas pročitane, prikazane su i fotografije automobila Nikolaševića, na kojima se vidi kako ga danima prate dele sadržaj i navode da je u pitanju „specifičan automobil koji je upadljiv“.

Advokat Marko Janković, koji brani Darka Šarića, rekao je nakon izvedenih dokaza koji se odnose na prikazanu Skaj komunikaciju „da to nisu autentični dokazi“.

- Opet nam je neistinito prikazana dokazna radnja. Nijedna jedina poruka se ne nalazi kao deo komunikacije, nego opet kao monolog i to nije autentičan dokaz - rekao je Janković.

U sudnici je prikazano i nekoliko fotografija, među kojima i ona na kojima se, prema navodima tužilaštva, nalaze kapisle za eksploziv.

- Svako vidi šta želi. Trebalo bi da se pozove neki veštak da oceni o čemu se radi - poručio je Darko Šarić, a onda se povela polemika vezana za fotografiju na kojoj se vide kapisle, da bi odbrana navela da je u pitanju nekoliko hemijskih olovki.

Potom je prikazana fotografija tri muškarca, među kojima su dvojica mlađa i jedan stariji.

- Lice nijednog čoveka se ne vidi na fotografiji - rekao je advokat Dalibor Katančević, dok je tužilac naveo da su u pitanju lica koja komuniciraju u Skaj prepiskama.

Nakon ovih dokaza sudija je naveo da će se 15. jula izvesti 15 novih dokaznih radnji, a da će ostatak biti prikazan u septembru kada se očekuje nastavak suđenja, piše Kurir.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading