hapšenje
Foto: Stock/Shutterstock


Više javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv petorice osumnjičenih za pokušaj iznude u periodu od novembra 2022. do februara 2024. godine. Osumnjičeni su Slobodan V. (26), Darko V. (34), Nikola T. (26), Nenad Z. (45) i Ljubiša K. (25). Oni se terete da su grupno pokušali da iznude novac od oštećenog I.O. kroz pretnje i silu.

Uz optužnicu protiv petorice osumnjičenih, posebno se ističu detalji vezani za nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. Darku V. se na teret stavlja nedozvoljeno držanje pištolja, dok se Ljubiši K. tereti za neovlašćeno nošenje ručnih bombi zakopanih u šumi. Nikoli T. se, pak, tereti zbog nedozvoljenog držanja municije u stanu u kojem je neprijavljeno boravio.

Prema optužnici, postoji opravdana sumnja da su osumnjičeni pokušali da prinude oštećenog I.O. da putuje u Austriju, u Beč, kako bi se bavio prodajom opojne droge i zarađivao novac za navodni dug prema Nikoli T. u iznosu od 10.000 evra.

Osumnjičeni se nalaze u pritvoru od hapšenja u martu ove godine, a optužnica je predata Višem sudu u Beogradu na odluku o potvrđivanju. Sud će, nakon pregleda optužnice, odlučiti o daljim koracima u ovom slučaju.

(Kurir)

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading