Beograd
Foto: Alo/alo

Danas je u Beogradu pripadnik Žandarmerije upucan samostrelom u vrat ispred Ambasade Izraela.

Danas oko 11 sati nepoznata osoba, čiji se identitet utvrđuje, pucala je iz samostreela u pripadnika Žandarmerije koji je bio na dužnosti obezbeđenja Ambasade Izraela u Beogradu.

Žandarm M. J. (34) pogođen je u vrat.

- Muškarac je iznenada prišao pripadniku Žandarmerije koji je sedeo u kućici ispred ambasade i pogodio ga u vrat. Žandarm je tada u samoodbrani upotrebio oružje i savladao napadača, koji je osled posledica ranjavanja preminuo - kaže izvor.

Policajac je u svesnom stanju prevezen u Urgentni centar gde će biti izvršena operacija vađenja strele iz vrata. Sve okolnosti napada i mogući motivi se ispituju.

Napadač je kod sebe imao i nož. Prema posldnjim informacijama, telo napadača na srpskog žandarma prebačeno je na obdukciju kako bi se potvrdio uzrok smrti.

Predsednik Vučić u poseti ranjenom žandarmu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je u Urgentnom centru u Beogradu, nakon terorističkog napada ispred ambasade Izraela u kojem je ranjen pripadnik Žandarmerije.

U toku akcija privođenja saradnika teroriste

U toku su pretresi u Novom Pazaru i privođenje saradnika teroriste Sabahudina koji je danas oko 11 časova ustrelio pripadnika Žandarmerije ispred ambasade Izraela u Beogradu.

Otkriven identitet napadača

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da lice koje je izvršilo teroristički napad ispred izraelske amabasade nosi versko ime Salahudin, i da je u pitanju 25 godina star konvertit iz Mladenovca, saopšteno je iz MUP-a.

"On je prešao da živi u Novom Pazaru. U nastavku akcije, policija će izvršiti pretrese na više lokacija. Sve naše snage su u najvišem stepenu pripravnosti”, izjavio je ministar Dačić.

Ministar Dačić razgovarao sa ambasadorom Izraela u Srbiji  Jahelom Vilanom

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić razgovarao je sa ambasadorom Izraela u Srbiji Jahelom Vilanom o današnjem napadu na pripadnika Žandarmerije M. J. (1990) koji je obezbeđivao Ambasadu Izraela i obavestio ga da su preduzete pojačane mere bezbednosti u Beogradu i širom Srbije. 

Ministar Dačić je u telefonskom razgovoru ambasadoru Vilanu rekao da je, prema prvim informacijama, napadač najverovatnije državljanin Srbije, pripadnik vehabijskog pokreta. 

Takođe, ministar je izvestio ambasadora Izraela o zdravstvenom stanju povređenog pripadnika Žandramerije kojeg je napadač ranio samostrelom u vrat. 

Ambasador Vilan je izrazio žaljenje podovom današnjeg događaja u kojem je povređen pripadnik Žanarmerije i istakao da izuzetno ceni sve što  u pogledu bezbednosti preduzima Ministarstvo unutrašnjih poslova i da se on kao i osoblje ambasade uvek oseća bezbedno, uključujući i nakon današnjeg događaja. 

Ambasador je istakao da ceni odluku o podizanju mera bezbednosti i poželeo brz oporavak povređenom policajcu.


Dačić: Povređen pripadnik Žandarmerije na dužnosti

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da je NN lice, čiji se identitet utvrđuje, pucalo iz samostrela u pripadnika Žandarmerije koji je bio na dužnosti obezbeđenja ambasade Izraela.

“Danas oko 11 sati NN lice, čiji se identitet utvrđuje, pucalo je iz samostrela u pripadnika Žandarmerije koji je bio na dužnosti obezbeđenja ambasade Izraela, i pogodilo ga u vrat. 

Pripadnik Žandarmerije M.J. (1990) je u samoodbrani upotrebio oružje i savladao napadača, koji je od posledica ranjavanja preminuo. 

Policajac je u svesnom stanju prevezen u Urgentni centar, gde će biti izvršena operacija vađenja strele iz vrata. 

Sve okolnosti napada i mogući motivi se ispituju,” izjavio je ministar Dačić.

Dačić: Radi se o terorističkom aktu

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić rekao je ispred UC gde je obišao ranjenog Žandarma, da se nesumnjivo radi o terističkom aktu.

- Mi smo priveli još jedno lice u blizini ambasade. Radi se o Vehabijskom pokretu, a više informacija ćemo imati u narednim satima.

Žandarmerija

Alo!

 

 

Napadač vrbovani pripadnik Vehabija

Kako Alo! saznaje, napadač je muškarac poreklom iz Mladenovca, koji je promeno veru u Islam, i kojeg su vrbovale Vehabije.

 

Ovo je samostrel kojim je napadnut žandarm ispred Ambasade Izraela

Žandarmerija

Alo!

 

 

Napadač koji je danas samostrelom pogodio pripadnika Žandermerije M.J. (34) u vrat ispred ambasade Izraela u Beogradu, prema nezvaničnim saznanjima prvo je prišao ranjenom žandarmu da ga pita za smer ulice.

Oglasio se doktor nakon operacije ranjenog policajca - evo u kakvom je stanju

 

Novinarima se danas, nakon stravičnog napada ispred ambasade Izraela u Beogradu obratio i profesor Pavle Gregorić, načelnik Odeljenja hirurgije Urgentnog centra koji je govorio o povredama ranjenog žandarma.

Odnošenje tela 

 

 

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading