Obraćanje ministra Ivice Dačića ispred Urgentnog centra
Foto: Tanjug/TANJUG PRINTSCREEN i VideoPlus PRINTSCREEN

Podsetimo, danas oko 11 sati nepoznata osoba, čiji se identitet utvrđuje, pucalo je iz samostrela u pripadnika Žandarmerije koji je bio na dužnosti obezbeđenja Ambasade Izraela u Beogradu.

Policajac je u svesnom stanju prevezen u Urgentni centar gde će biti izvršena operacija vađenja strele iz vrata.  

- Ispred ambasade se nalaze pripadnici Žandarmerije, oni obezbeđuju sam objekat. Tu se nalazi kućica ispred. Danas je lice prilazilo više puta policajcu, pitalo ga gde je muzej, što je odgovorio, ne zanm koji muzej, ovde nema muzeja.

- Onda se ponovo vratio, otvorio vrata kućice, iz kese izvadio samostrel i pogodio Žandarma u vrat. Žandarm je odmah reagova, izvadio pištolj, koliko je mogao dok nije pao i on. Ispalio je nekoliko hitaca, a napadač je posle pola sata preminuo.

Obraćanje ministra Ivice Dačića ispred Urgentnog centra

TANJUG PRINTSCREEN i VideoPlus PRINTSCREEN

 

 

- Žandarm je prevezen u UC. Strela mu je bila u vratu. Operacija je u toku.

- Nesumnjivo se radi o terirističkom aktu. Uhaopsili smo još neka lica u blizini ambasade. Radi se o licima koje su već poznate službama, a radi se o Vehabijskom pokretu. To za sda nisu otvrđene oinformacije. 

- Mi smo preventivno povećali bezbednost u gradu. Da ljudi vide policiju da se osećaju bezbedno.

- On je životno ugrožan, operacija je u toku, i ne možemo da damo više infomacija - rekao je lekar o povređenom Žandarmu.

- Lekari kažu da mu je spasilo živor jer nije izvadio strelu. U ovakvom stanju je uspeo da odbrani i sebe i ambasadu i da pogodi napadača - rekao je Dačić.

- Suština je da je reč o terorističkom napadu, da se radi o Vehabijskom pokretu, i da se radi o nekim ljudima koji su prešli u Islam.

Dačić je precizirao da je privedeno još jedno lice.

- Drugo lice je mrtvo, odnosno to je napadač - rekao je Dačić.

Dačić je rekao da očekuje da će kroz nekoliko sati imati više informacija.

- Što se tiče samog ambasadora i ljudi, njih obezbeđuje druga služba. Oni nisu ugroženi. Već su nam se javile više službi iz sveta koje su ponudile pomoć.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading