Vukovar
Foto: Alo/Profimedia


Opštinski sud u Vukovaru doneo je presudu u slučaju napada na srpske dečake, koji je izazvao šok i osudu javnosti. Grupa huligana, pripadnika navijačke grupe BBB, osuđena je za napad koji se dogodio 6. januara ove godine u centru grada.

Tri osobe su osuđene na zatvorske kazne, od kojih su dve osobe dobile kazne od 40 meseci, dok je treća osuđena na 24 meseca zatvora. Pored toga, dve osobe su osuđene na uslovne kazne, dok se za jednom osobom i dalje traga jer je u bekstvu od prvog dana incidenta.

Napad se dogodio u večernjim satima, kada je grupa starijih mladića napala maloletnike srpske nacionalnosti, nanoseći im teške telesne povrede. Zbog povreda, napadnuti maloletnici su bili hospitalizovani u osiječkom KBC-u, a ovaj nemili događaj izazvao je ogorčenje i proteste građana Vukovara.

Sedam dana nakon napada, održan je miran protest roditelja napadnute dece, ali i građana Vukovara, koji su osudili nasilje i zahtevali stroge kazne za napadače. Ovaj događaj je pokazao jedinstvo zajednice u osudi nasilja i podršku žrtvama.

Nakon hapšenja koje su usledila ubrzo nakon napada, petorici optuženih je određen istražni pritvor, koji su provodili do dana izricanja presude. Za osobom koja je u bekstvu se i dalje traga, a nadležne službe nastavljaju sa naporima da je privedu pravdi.
 

(Tanjug)

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading