Cetinje eksplozija
Foto: Printscreen/Jutjub RTV Cetinje

Petar K. (20) i bivši bokser Dragan R. (36) sa Cetinja, koji su označeni kao osobe bliske škaljarskom klanu, dignuti su u vazduh ispred Sportskog centra u tom gradu krajem juna!

Posle dve nedelje nedelje idenitfikovan je osumnjičeni za napad, a kako navode crnogorski mediji, reč je o kavčaninu Nikoli D., koji je u bekstvu!

Kako smo ranije pisali, Petar K. (20) i Dragan R. (36) ubijeni su 21. juna oko devet sati u stravičnoj eksploziji u centru Cetinja! Nastradali su u trenutku kada su pokušali da uđu u blindirani automobil ispred ulaza u Sportski centar, a zbog eksplozije nekoliko ljudi je i povređeno!

Petar Kaluđerović

Petar K. Društvene mreže

 

U stravičnoj eksploziji ranjeni su Tanasije Taso J. (46), koji se bori za život, i Mihajlo B. (29). Oni su takođe, kako se sumnja, pripadnici iste organizovane kriminalne grupe navodno bliske škaljarskom klanu. Pored njih, povrede je zadobila i slučajna prolaznica Desanka V. (66).

Prema nezvaničnim informacijama, ovaj dvojac je ubila bomba koja je bila postavljena na drvetu, na visini oko sedam metara, a aktivirana je daljinskim upravljačem. Posle stravičnog napada, crnogorska policija je privela nekoliko bezbednosno interesantnih osoba.

Povodom ovog stravičnog događaja u Crnoj Gori je održana juče konferenciji za medije, a v.d. pomoćnika direktora za Sektor za borbu protiv kriminala Lazar Šćepanović rekao je da su identifikovali neposrednog izvršioca.

Kako navode crnogorski mediji, reč je o Nikoli D. koji je 2017. godine počinio teško ubistvo u pokušaju na štetu Dragana R., nakon čega je lišen slobode.

Petar Kaluđerović

Društvene mreže

 

- Ja ću saopštiti inicijale izvršioca, jer ne mogu pred vama stajati, a da ne kažem ko je neposredni izvršilac ovog krivišnog dela. Izvršilac ovog krivišnog dela, kao što je tužiteljka rekla, je N.D. 1993. godište sa Cetinja, član jedne organizovane kriminalne grupe, koji je upravo 2017. izvršio teško ubistvo u pokušaju stvaranja kriminalne organizacije na štetu sada pokojnog Dragana Roganovića. To lice je 2020. lišeno slobode od strane sektora za borbu protiv kriminala, specijalnog državnog tužilaštva i nalazi se u pritvoru. Lice je 11. novembra izašlo iz pritvorskih prostorija zbog nedonošenja prvostepene presude. Nalazila se na slobodi, a sedam dana nakon njenog boravka je imala odmazda suprostavljene kriminalne grupe i upravo u pravcu tog lica i drugog člana organizovane kriminalne grupe ispalili raketu iz ručnog raketnog bacača. Upravo je ovo posledica delovanja organizovanih kriminalnih grupa koja se manifestovala i usložnjavala unazad deset godina - rekao je on.

Kako navode mediji, Nikola D. je označen kao pripadnik kavačkog klana.

V.d. direktor Uprave policije Aleksandar Radović saopštio je, na jučerašnjoj konferenciji, da je premijeru podneo ostavku na mesto koje pokriva.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading