jotić
Foto: Alo/Printscreen

- Sudija, moj sin je ispred i neće da ga puste da prati suđenje. On ima 16 godina i nema ličnu kartu, ali ima pasoš. Hteo bih da zamolim da odobrite da ga puste, hoću da vidi razliku između ovog kaveza ovde u kojem ja sedim i da izabere drugu stranu - obratio se Jotić sudskom veću, ali je predsednik sudskog veća Zoran Šešić to odbio kada je proverio o čemu je reč. 

Sudija: Jotiću, pa on ima 15 godina.

Jotić: Pa, ima punih 15.

Sudija: Pa, ima 15 i 5 dana, fali mu još 360 dana do 16 godina. Ne može da prisustvuje.

Podsetimo, Jotić je prvostepenom presudom bio osuđen na 11 godina zatvora, ali je tu presudu ukinuo Apelacioni sud i naložio novo suđenje. Optužnicom su obuhvaćeni i Igor Gajić, Saša Zoraja, Stefan Radulac i Iva Petrović.

Prema optužnici, Dejana Stankovića Ždrokinca ubio je Radulac, a motiv je navodno bila osveta za ubistvo Gorana Petrovića Pete, koji je bio Jotićev prijatelj.

jotić

Specijalni sud, Foto Masanori Jošida

 

Advokati Zorana Jotića su danas tražili ukidanje pritvora za svog klijenta zbog njegovih godina i zdravstvenog stanja, navodeći da u pritvoru nema uslove za adekvatnu medicinsku pomoć.

jotić

Zoran Jotić Jotka Foto: privatna arhiva

 

- Ja mislim da je više od pet godina, koliko sam u pritvoru preterano dugo. Mislim, osetio sam to, imam porodicu. Ja nikoga nisam nagovorio da ubije  Ždrokinca niti sam prao novac. Mislim, da mi ukinete pritvor, ali bez nanogice. Moram da idem kod lekara, moram na VMA, otac mi je sahranjen u Leskovcu, kako ja da idem s nanogicom na groblje. Tražim da mi ukinete pritvor, da prestanu muke -  kazao je Jotić.

Zatim je nakon njega u sudnicu ušao optuženi Stefan Radulac.

- Sudija, ja sam vam doneo majicu da vam poklonim, pošto ste prošli put rekli da imam dobru majicu - kazao je Radulac. 

Sudija Šešić mu je odgovorio: „Ne, nemojte ništa da mi poklanjate“.

Radulac je insistirao, ali je sudija bio iričit: „Ne, ne, kao da sam primio... Evo nešto ljudsko na ovom suđenju. Jeste teška situacija, ali eto...“.

Tada je Jotić dobacio: „Pa, ovaj je blesaviji od mene“.

Sudsko veće je odbilo zahteve odbrane da se njihovi branjenici puste iz pritvora, a nastavak suđenja je zakazan za 3. septembar.

Kurir/Alo!

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading