novi sad
Foto: Printscreen/Instagram/ns uživo

Vatrogasci su, gaseći požar, pronašli tela dvojice muškaraca, od kojih je jedan imao 19 godina.

Požar je izbio u potkrovlju zgrade. Ekipe vatrogasaca, policije i Hitne pomoći su i dalje na licu mesta.

Hitna pomoć ukazuje pomoć jednoj osobi.

Kako su naveli očevici, dim je kuljao na sve strane, a vatrogasci su uspeli da lokalizuju požar.

Kako kažu komšije, videle su da u stan u kome je izbio požar, ulazi jedan mlađi muškarac, prenosi Kurir.

Dodaju da je požar prijavio dostavljač hrane. On je, kako navode, video dim pre nego što se vatra razbuktala i odmah pozvao vatrogasce, koji su brzo došli i razvalili vrata stana. Nažalost, dvojici muškaraca nije bilo spasa.

Stradali momci su u stan došli relativno skoro, pre nekoliko meseci i najverovatnije su bili podstanari, kažu komšije.

Kako je istakao Stojan Milovac, načelnik Uprave za vanredne situacije u Novom Sadu obraćajući se medijima, vatrogasne ekipe su za svega četiri minuta bile na adresi, ali nažalost bezuspešno, jer su u požaru život izgubila dva muškarca još uvek nepoznatog identiteta.

- Vatrogasno-spasilačka brigada Novi Sad dobila je poziv u 8:57 minuta. Odmah nakon četiri minuta, u 9:01, vatrogasne ekipe su bile na mestu događaja. Vrata stana iz kojeg je dim izlazio bila su zaključana. Vrata su nasilno otvorena od strane spasilaca. Odmah su pronašli dva lica u prostoriji od 15 kvadrata i evakuisali ih van prostorije. Međutim, hitna medicinska pomoć je konstatovala smrt oba muškarca – istakao je načelnik Uprave za vanredne situacije u Novom Sadu Stojan Milovac, koji se osvrnuo na potencijalni uzrok ovog nesrećnog događaja:

- Radi se o objektu koji je veoma star, nema armirane betonske ploče, ugrađena je loša elektična instalacija. Međutim, još nije utvrđen tačan uzrok požara, ali nadležne ekipe će to naknadno ispitati.

Takođe, dva stradala muškarca nisu bili državljani Republike Srbije, piše NS uživo.

Dim iz jednog od stanova u potkrovlju zgrade je prvi primetio jedan od radnika Wolta i odmah je pozvao vatrogasce, koji su već nakon nekoliko minuta bili na adresi.

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading