branko j.
Foto: Printscreen/Foto: privatna arhiva

Branko J. (44) poginuo je juče oko 15 sati na putu Lajkovac-Skobalj kada je, prema nezvaničnim informacijama, na njegov "punto" naleteo Vukašin M. (27) iz suprotnog smera u "opel astri".

Nezvanično, Vukašin je u krvi imao 1,72 promila alkohola, a Branko je nakon nesreće davao znake života, ali je preminuo u bolnici.

Kako saznajemo, Branko je iz sela Jabučje i kobnog dana je išao na posao u rudarski basen "Kolubara".

Iza sebe je ostavio dvoje maloletne dece i suprugu, sa kojom je vodio i prozivodnju meda.

Meštani Jabučja su u šoku i niko ne može da sakrije tugu za stradalim Banetom.

- Pa to je ljudina od čoveka. Uvek nasmejan i spreman da pomogne, a toliko je radio da se prosto pitaš kada je spavao. Išao je da radi u Kolubaru, pravio med, uzgajivao pse... Svako će vam reći sve najbolje za njega, pa i za njegovu porodicu. Svi su divni, vredni i skromni. Oni su došli u naše selo nedavno iz Malog Borka jer su svi odande morali da se isele zbog širenja kopa. Jutros na liturgiji u crkvi smo svi bili potišteni, svi smo se pitali zašto je Bog uzeo tako dobrog čoveka - kaže za Alo Brankova komšinica.

Drugi susedi kažu da je mladić, koji je izazvao nesreću, iz Lajkovca, a da je njegov otac nastavnik u osnovnoj školi, a majka medicinska sestra.

Vukašin je odveden na trežnjenje u policijsku stanicu, nakon čega mu je određen pritvor do 48 sati, i tereti se za krivično delo teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja. Ukoliko se dokaže njegova krivica, preti mu kazna zatvora od dve do 12 godina.

O nesreći je obavešten dežurni tužilac koji je naredio obdukciju tela stradalog.

Oba vozila će proći saobraćajno-tehničko veštačenje.

BONUS VIDEO

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading