požar kanarevo brdo
Foto: Alo/Alo!/Aleksandar Nalbantjan

Naši reporteri obišli su oštećenu zgradu u Ulici Pere Velimirovića i zatekli unezverene stanare, kako razmišljaju kako će dalje.

Vatra je izbila u stanu Ane M., kada je eksplodirala klima, a proširila se na stan pored i na potkrovlje.

Kod njene komšinice izgorela je polovina stana, a vlasnica Nataša kaže da celu noć nije spavala od stresa.

- Još ne mogu da poverujem šta se desilo. Meni su sinovi bili u toj sobi gde je krenula vatra od komšinice i samo su istrčali napolje. Ne znam šta ćemo sada, gde ćemo da živimo, kako će ovo da se nadoknadi... - priča Nataša za naš portal, jedva suzdržavajući suze. 

Kod susednih stanova, na petom spratu vidljiva su manja oštećenja, a skoro svi spratovi ispod su poplavljeni.

požar kanarevo brdo

Alo!/Aleksandar Nalbantjan

 

Potkrovlje zgrade, na koje se vatra proširila, je potpuno u zgarištu i zgrada je maltene bez krova, a stanari kažu i da je ranije prokišnjavao, ali nije bilo nikog da reši taj problem na koji su već ukazivali pažnju.

Kako smo već pisali, vlasnica stana u kojem je izbio požar Ana M., prva je alarmirala komšije i izvukla svog sina i oca, a svi stanari su sami uspeli da istrče iz zgrade.

Međutim, jedna starija žena je nepokretna i nju su evakuisali vatrogasci.

Jedan komšija kaže da je tokom akcije gašenja požara video i jednog vatrogasca kojem je pozlilo.

- Prišao sam mu jer sam video da mu baš nije dobro. Dao sam mu vode i nudio pomoć, ali nije hteo, izgleda da je čekao da dođe k sebi i nastavi da pomaže kolegama. Celu noć su bili tu. Svaka čast tim momcima šta su prošli sinoć. Čuli smo da je jedan završio u bolnici, ali ne znamo šta je sa njim. Čuo sam da je na izgorelom potkrovlju bilo pet plinskih boca, koje su na vreme odneli. Da nisu, eksplodirala bi cela zgrada - rekao nam je stanar.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading