Loznica
Foto: Alo/Masanori Jošida

Policija Nikola Krsmanović (34), koga je u noći između srede i četvrtka ubio Faton Hajrizi, danas će biti sahranjen na seoskom groblju u Jarebicama, mestu kraj Loznice odakle je bio rodom.

U Loznici je danas proglašen Dan žalosti, a u 19 časova biće održana komemoracija u Vukovom domu kulture.

U Draginac su stigle i brojne kolege ubijenog Nikole, ne samo pripadnici Žandarmerije i kolege iz Loznice, već i kolege iz raznih delova Srbije.

Nikola Krsmanović bio je policijski službenik Stanice granične policije Trbušnica. U MUP-u radi od 2009. godine, završio je SŠUP u Sremskoj Kamenici, a od 2012. bio je pripadnik beogradskog Odreda Žandarmerije.

Njegov teško povređeni kolega V. I. (54) nalazi se u bolnici, ali je van životne opasnosti.

Faton Hajrizi likvidiran

Faton Hajrizi je posle ubistva policajca Nikole Krsmanovića (34) i ranjavanja njegovog kolege V. I. (50) pobegao je i krio se u napuštenoj fabrici koja je udaljena 11,4 kilometra od mesta zločina.

On se skrivao kod crpne stanice nekadašnje fabrike "Viskoza", koju uglavnom koriste migranti, gde su ga primetili građani nakon što je MUP Srbije objavio njegovu fotografiju i apel da se jave svi koji imaju neku informaciju o njegovom kretanju.

Dodatni podaci dobijeni su od Bezbednosno-informativne agencije (BIA). Iako opkoljen, zapucao je na "sajovce", kojima su glave sačuvali panciri i štitovi. Niko od njih u ovoj akciji nije povređen.

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading