Dosije 192
Foto: Alo/Foto: Alo

Monstrum Danijel Jakupek iskasapio je dečaka Luku Opačića (5) i njegovog ujaka Vasilija Trbovića (26) 27. avgusta 2007. u Novim Banovcima, a zatim njihove delove pobacao u Dunav.

Sedamnaest godina od stravičnog zločina Jakupek je posle teške bolesti umro u Specijalnoj zatvorskoj bolnici u Beogradu, a meštani Banovaca i dalje drhte na njegov pomen i otkrivaju šta je sve radio pre stravičnog zločina!

Zločin sa primesama satanističkog rituala u Novim Banovcima i danas izaziva jezu kod meštana, koji na pomen Jakupekovog imena neprestano ponavljaju „ne ponovilo se više nikad“. Povodom ovog zločina, "Alo!" objavljuje emisiju o krvniku Danijelu Jakupeku.  

Stanari ulice u kojoj je Jakupek izmasakrirao svog druga iz detinjstva i njegovog malenog sestrića odmahuju rukom i komentarišu da je njihov komšija oduvek bio čudak, a da je pre stravičnog zločina čak secirao i kasapio mačke.

- U dvorištu je imao preko stotinu mačaka, a kasnije, kako se ispostavilo, redom ih je ubijao. Jednostavno ih je kasapio, sekao napola, odvajao šape, pa ih zakopavao po dvorištu ili ih tako ostavljao nasred travnjaka. Da li se na taj način spremao za ono što je usledilo, bojim se da nikada nećemo saznati - počinje svoju priču Jakupekov komšija, koji je želeo da ostane anoniman i da ne objavljujemo njegovu fotografiju.

Naš sagovornik kaže da je Jakupek pre stravičnog zločina pokušao i njega da ubije.

- Desetak dana pre nego li će se dogoditi zločin došlo je do sukoba između Jakupeka i mene. Tada me je optužio da mu je moj pas rastrgao mače, i to u njegovom dvorištu. Otišao sam do njega da vidim o čemu se radi, s obzirom na to da je moj pas bio vezan - kaže sagovornik uz uzdah, i dodaje uznemirujuće detalje:

 - Video sam mače isečeno napola i pitao ga šta se dogodilo, na šta mi je odgovorio: „Sada ćeš da vidiš“. Podigao je ruke iznad glave, spustio ih iza vrata, te mu se sablja odjednom stvorila u ruci, a onda je zamahnuo prema meni. Uspeo sam da se odbranim. Nekako sam uspeo da izbegnem sečivo. Napad nisam prijavio jer sam morao hitno da putujem u inostranstvo - rekao je Jakupekov komšija. Kako kaže, kuća monstruma se prodavala do sada više puta.

Podsetimo, tog kobnog 27. avgusta Vasilije i njegov sestrić Luka krenuli su u šetnju po Novim Banovcima, a kako se nisu vraćali do večere, porodica je pozvala policiju. Ubrzo je počela masovna potraga, kad su se policiji priključili i meštani Novih Banovaca, među kojima je bio i sam monstrum Danijel Jakupek.

Četiri dana kasnije pecaroš je u travi kraj reke zatekao obezglavljeni trup dečaka bez nogu i jedne ruke. Sutra ujutru, u plićaku Dunava, upleten u travu isplivao je i Vasilijev leš bez glave i jedne ruke. Klupko je počeo da se odmotava i ubrzo su Jakupeku stavljene lisice na ruke.

Jakupek je hladnokrvo do detalja ispričao kako je počinio zločin i šta je uradio sa telima. Mirnim glasom, bez imalo emocija, govorio je kako je zaklao Vasilija i malog Luku. Rekao je da im je odsekao glave mnogo „lakše nego što se nadao“. Istražnom sudiji kasnije je rekao da je Luku i njegovog ujaka ubio iz besa.

- Ne znam šta mi je bilo, ali stvarno sam uživao dok sam sekao malog Luku i slušao njegove krike… - rekao je monstrum tada zapanjenim policijskim inspektorima.

Govorio je da je gospodar ušao u njega

Posle monstruoznog zločina mnogi su govorili da je Danijel bio pod uticajem neke satanističke sekte. Tokom saslušanja Jakupek, međutim, nije govorio o satanizmu niti o bilo kakvoj sekti.

U trenutku dok je opisivao kako je uživao u samrtnim kricima malog Luke, rekao je: „Mislim da je on ušao u mene". Na pitanje inspektora ko je „on“, odgovorio je: „On, vrhovni gospodar“.


BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading