miroslav c.
Foto: Printscreen/Facebook

Tela obojice utopljenika izvučena su juče u toku dana, potvrdio je za Alo! portparol PU u Sremskoj Mitrovici.

Do stravične nesreće došlo je kada se prevrnuo gumeni čamac kojim je upravljao Miroslav, a u kojem je bila i njegova ćerka L. C. (9) i dvoje komšijske dece J. C. (9) i Đ. T. (9), svi iz Bačinaca.

Kobne večeri ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić dao je izjavu o tom slučaju.

- Vozili su se na 50 metara od obale u manjem gumenom čamcu. Čamac se prevrnuo i dozivali su u pomoć, gde su u vodu ušli da pomognu S. S. iz Nove Pazove, D. R. (34) iz Zemuna i R. L. (38), komandir Policijske ispostave u Šidu. Dvojiva su se utopila, lice koje je upravljalo čamcem M. C., kao i S. S., koji je pritekao u pomoć. Jedno dete, ćerka L. C. je sama isplivala na obalu, a ostalo dvoje dece J. C. i Đ. T. su spasla navedena lica. Policija traga za telima utopljenih - saopštio je ministar Dačić.

Ivica Dačić

Tanjug

 

Pripadnici MUP iste večeri su započeli potragu za utopljenicima, a ona je trajala sve do sledećeg dana, kada su ih obojicu pronašli. Jedno telo je izvučeno iz jezera oko 11 sati, a drugo u popodnevnim satima.

Majka stradalog Miroslava, Dušanka C. potvrdila je za Alo! tužne vesti, nakon čega je jedva smogla snage da opiše šta se desilo tragičnog dana.

- Tog jutra je ustao i odmah krenuo da se sprema kako bi po dogovoru sa prijateljem otišao na Sotsko jezero. Sa sobom je poveo ćerkicu i dvoje dece iz komšiluka. Tamo su otišli oko 14 sati. Čula sam da su na plaži pravili roštilj i uživali, a da im se kasnije prevrnuo čamac u kojem su se vozili. Moja unuka je spasena, a sin mi se udavio. Ne mogu više da pričam, razumite me - rekla je Dušanka, jedva dolazeći do daha od plača.

Otac dečaka J. C., koji je bio na prevrnutom čamcu, ispričao je šta je prethodilo nesreći. On je iste večeri došao na lice mesta, kada su mu javili šta se desilo.

- Miroslav je u nedelju došao kod mene i pitao me da li ćemo ići i mi na jezero, ali pošto smo žena i ja imali posla kod kuće, poslali smo naše dete sa njim i još jedno dete iz komšiluka. Posle pola sata me je zvao komšija i rekao: „Dolazi, dave se" - ispričao je Milan C. za Sremsku televiziju.

Kako je potom objasnio, u početku je mislio da se šale na njegov račun, ali se zatim čuo i sa sinom.

rečna policija

Masanori Jošida

 

- Prvo sam mislio da me zezaju, jer je komšija i ranije imao te fore, međutim, čuo sam se sa sinom, čuo sam da plače i seo sam u automobil i doleteo. Kada sam stigao, policija je već bila na licu mesta i izvukli su sve ostale, ali Miroslava i tog dečka koji je skočio da im pomogne nisu. Ne mogu da verujem šta se desilo, ne znam ništa, došao sam kada se sve već završilo - rekao je otac J. C.

Očevici sa plaže ispričali su za medije da je prvo u vodu upala Miroslavljeva ćerka, a da je on brzo reagovao i skočio da je izvadi, a da je u tom trenutku došlo do prevrtanja čamca, pa je i drugo dvoje dece upalo u vodu.

Kako su dalje naveli, na jezeru je nastala prava drama.

- U blizini je bilo nekoliko kupača, ali i ribolovaca koji su pecali uz obalu jezera. Kada su videli da se nešto dešava, priskočili su u pomoć. Miroslavljeva ćerka je sama doplivala do obale, dok su dva muškarca, od kojih je jedan iz Zemuna, a drugi pripadnik šidske policije, izvukla dva dečaka. S druge strane, mladić iz Nove Pazove, koji je pecao, bez razmišljanja je ušao u vodu kako bi im pomogao. Međutim, kako smo čuli, on nije ni uspeo da stigne do njih jer je na putu do čamca potonuo i on. Da li ga je izdalo srce ili ga je nešto povuklo na dno, još se ne zna - opisuju očevici.

BONUS VIDEO

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading