Nikola Bucalo
Foto: Alo/Foto: Printskrin Facebook

Užas! Nikola Bucalo (28) iz Badovinaca nastradao je u stravičnoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u utorak u selu Klenje, nedaleko od Bogatića. Prema nezvaničnim informacijama, mladić je upravljao motociklom, kada je pri velikoj brzini podleteo pod traktorsku prikolicu! Iza sebe je ostavio majku i sestru!

Kako saznajemo, u trenutku nesreće vozač traktora otpočeo je skretanje s glavnog na sporedni put, a zatim se Nikola motociklom zakucao svom silinom u prikolicu otpozadi.

Meštani tvrde da se vozač poljoprivrednog vozila uredno kretao putem, ali da je, prema njihovom mišljenju, razlog ove nesreće najverovatnije neprilagođena brzina nesrećnog motocikliste.

- Na tom delu put ima dosta krivina. Vozač traktora koji je bio ispred motocikla otpočeo je skretanje u svoje dvorište. Mora da je nesrećni Nikola vozio brže nego što je trebalo, te da u tom trenutku nije mogao da proceni da će traktorista da skrene s puta! Međutim, traktorista nije bio osvetljen, a i on, kako se priča, kretao se nešto brže. Možda ga s određene daljine Nikola nije ni video. Direktno je podleteo pod prikolicu. Ne znamo da li je imao kacigu i da li bi mu pomogla, ali eto završilo se tragedijom. Motor se od siline udarca raspao u paramparčad, a delovi dvotočkaša bili su razbacani po putu. Svi koji su bili u blizini pritekli su odmah u pomoć, ali nažalost bezuspešno. Traktorista je bio uznemiren nakon nesreće i ostao je da sačeka policiju. Lekari su mogli samo da konstatuju Nikolinu smrt - kaže meštanka sela Badovinci, i dodaje detalje:

- Nikola je bio iskusan vozač, već kao mali dečak je vozio motor. Ne znam koliko ih je promenio, ali oni su mu bili velika strast. Imao je neki zeleni, pa plavi, to su svi brzi motori, ne oni skuteri. Poštovao je pravila, imao i odelo koje se nosi prilikom vožnje. Sad se pitamo kako je to moglo da se desi. On je jedno vreme, koliko ja znam, radio u Nemačkoj, bio je vozač. Nije bio neiskusan, ali eto, taj sekund nepažnje nekome uništi život - priča komšinica nastradalog motocikliste.

I ostali meštani sela Klenje ne mogu da veruju da ih je zadesila ovakva tragedija.

- Najveći problem je što jure tim putem kao muve bez glave. Ne znam gde žure, nažalost, uvek se to završi kobno. Kada voze motor, kao da lebde u vazduhu, eto kakva je to brzina. Tu ima i škola, mi smo svi zabrinuti za bezbednost naše dece - kaže meštanka sela Klenje.

Danijela Todorović, tetka nastradalog Nikole, oprostila se emotivnim statusom od svog nastradalog sestrića.

„Nikola moj, tetkin nasledniče... Motor nam je bio prva ljubav  za život celi. Gde sam ja stala, ti si produžio, mladosti i lepoto moja. Tebe je sinoć motor odvezao u spokoj gde ćeš konačno pronaći mir... Spavaj anđele moj lepi, zbogom“, napisala je tetka nastradalog mladića.

Ispod tetkine objave nizali su se komentari prijatelja u kojima su izražavali svoje saučešće.

„Sva sam se naježila. Lelo, saosećam se sa tobom. Nek ti Bog da snage da preživiš ovo. Suze same idu, nek počiva u miru“, „ Tuga jedne mladosti... Neka mu duša nađe večan mir“, „ Tuga, još jedan mlad život se ugasio“, pisali su prijatelji u komentarima ispod tetkine objave. 

Nastradali Bucalo na svom profilu često je objavljivao slike svojih dvotočkaša, a sudeći prema njegovim objavama, motor je vozio više od dvanaest godina. Na jednoj fotografiji na kojoj se Nikola nalazi na motociklu u komentaru je njegov prijatelj napisao da je hrabrost sesti za motor posle, kako kaže, „onoga što se desilo“, što budi sumnju da je mladić možda i pre ove tragedije imao nezgodu.

„Treba skupiti hrabrost i stisnuti mu*a da sedneš na motor posle onakve tragedije. Ja ću isto to uraditi čim mi stigne mašina, ali prvo da ga popravim. Samo jako, matori“, napisao je mladić u komentaru.

Meštani Nikolinog rodnog sela kažu da je on ostao bez oca i da ima majku i sestru.

- On je bio baš vredan mladić, radnik. Nije se libio posla. Osim što je radio u Nemačkoj, bio je i ovde zaposlen. Uvek je znao da se javi. Njegova sestra nije živela s njim, ona se odselila u Beograd, a živeo je s majkom pošto mu je otac preminuo - kaže komšinica porodice nastradalog vozača dvotočkaša.

Obožavao pse i životinje

Osim motora, nastradali mladić, sudeći prema njegovim objavama, voleo je životinje. On je često objavljivao fotografije svog psa, koga je nazivao „igračkica“.

- Imao je psa Džerija, a zatim je kupio još jedno koje je nazvao Zara. Mnogo ih je voleo i svaki trenutak je koristio da se igra sa njima. Mnogo je voleo životinje - rekla je jedna od Nikolinih poznanica.


BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading