poruke
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Tužilaštvo ga sumnjiči da je od 25. juna 2023. godine do 5. juna 2024. godine protiv volje oštećenih pokušavao da sa njima upostavi kontakt putem sredstava komunikacije, tako da je u tom vremenskom periodu sa više desetina brojeva telefona zvao oštećene više od sto puta. Takođe im je poslao i veliki broj poruka, uglavnom u noćnim i ranim jutarnjim satima.

Prema nalazu i mišljenju veštaka koji je dat neposredno pre saslušaanja pred tužiocem, okrivljeni je procesno sposoban. Prilikom iznošenja odbrane on je priznao navode krivične prijave u odnosu na jednu oštećenu, dok je negirao da je proganjao drugu oštećenu.

On je potom smešten u Specijalnu zatvorsku bolnicu u Beogradu, gde je, po naredbi javnog tužioca, izvršeno prisihijatrijsko komisijsko veštačenje, na osnovu kog su veštaci napisali nalaz i mišljenje u kom je navedeno da je okrivljeni neuračunljiv i da postoji opasnost da će boravkom na slobodi da učini slično ili teže krivično delo.

Nakon pravilno utvrđenog činjeničnog stanja, Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu je predložilo Trećem osnovnom sudu u tom gradu da prema S. R. produži pritvor i boravak u Specijalnoj zatvorskoj bolnici, kao i da donese rešenje kojim se izriče mera bezbednosti obaveznog psihijatrijskog lečenja i čuvanja u zatvorskoj ustanovi dok traje potreba za lečenjem.

(Telegraf)

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading