jasmina lazarevac
Foto: Printscreen/Facebook

 

Ono što je izdvajalo od ostalih ubica u Srbiji je činjenica da je što je izbola supruga, umotala telo u tepih i desetak dana ga držala u stanu, polivajući ga omekšivačem kako se ne bi osetio neprijatan miris. Za sve to vreme, u kući su bila i njena deca, ne znajući šta im je sa ocem.

Vest o stravičnom ubistvu potresla je Srbiju kada je otkriveno da je Jasmina pokušala sebi da prereže vrat, a potom je  u njihovoj spavčoj sobi pronađeno telo.

Ona je nakon pokušaja samoubistva i otkrivenog zločina prevezena na jedinicu intenzivne nege Urgentnog centra sa teškim povredama.

Njena deca su pronašla pismo u kom je Jasmina navela da je sebi oduzela život. Otišla su do komšije po pomoć kada su videla da je Jasmina prerezala vrat.

Komšija je nekako uspeo da smiri decu, dao im je slatkiše i krenuo u susedni stan. Međutim, kako je Jasmina pokušala samoubistvo pred ulaznim vratima, nije mogao da ih otvori. Pozvao je policiju i onda video jeziv prizor. Jasmina je ležala sva u krvi s tri ubodne rane na vratu, dok je Sinišino telo bilo na skroz pomodrelo.

U optužnici je navedeno da je Sinišu 15 puta ubola nožem. Imao je povrede u predelu leve plećke, ramena, grudi, a na levoj ruci je imao ranu dubine 12 centimetara iz koje je najviše krvario, te se pretpostavlja da je ona najviše uticala na to da Siniđa premine od posledica uboda.

Jasmina je nakon toga telo, navodno, "upakovala". Stavila ga je na ćebe, a ispod njegove glave četiri jastuka i radnu uniformu. Preko tela je stavila PVC foliju, dva jorgana, prekrivač i jednu žensku jaknu.

Istraga je pokazala da je danima koristila omekšivač i kućnu hemiju kako bi prikrila neprijatan miris tela, a po celoj sobi su bile mirisne jelkice za automobile. Nestanak muža je komšijama objasnila tako što je rekla da joj je suprug u bolnici zbog visokog pritiska.

"Nema adekvatne kazne za nju"

 

U potresnoj ispovesti, za medije, Milanko S., otac ubijenog Siniše, navodio je da adekvatne kazne za delo koje je Jasmina počinila nema.

-Ne znam kako ćemo se supruga i ja suzdržati od bola. Kako ostati dostojanstven? Meni kao roditelju ne padaju racionalne i ispravne stvari na pamet, ali znam da ona nijednu kaznu koja joj se dosudi ne zaslužuje. Toliko je nasilje u porodici u porastu, a ja tvrdim da moj sin nije ni pio, ni ruku na nju digao. Pa to su i deca svedočila. Sahranili smo sina u 42. godini kada je bio u punoj snazi, kada deci najviše treba. Čini mi se da je izgubio život na bilo koji drugi način, da bi mi malo bilo lakše nego ovako - kroz suze  je govorio neutešni otac.

Milanko  je isticaoe da svake subote ide sinu da zapali sveću, ali da od kako je sina video u mrtvačnici tu sliku ne može da izbaci iz glave.

- Njegovi drugovi, policajci, su me molili da ga ne vidim. Ja sam rekao da nema te sile koja će me sprečiti da po poslednji put vidim sina. Nisam bio spreman da ću ja zapravo videti samo njegove ostatke, zbog te hemije kojom ga je polivala. Pao sam na kolena od muke, od bola. Nisam mogao ni da ga obučem, nisam smeo ni da ga pipnem - drhtavim glasom rekao je za medije potreseni čovek.

Obdukcija Sinišinog tela pokazala je da je smrt nasilna i da ga je Jasmina najverovatnije izbola na spavanju, jer nije bilo povreda koje bi ukazivale na to da je pokušao da se odbrani.

Nakon što se dovoljno oporavila, Jasmina je iz bolnice prebačena u pritvor koji joj je određen kako u kratkom vremenskom roku ne bi ponovila delo, kao i zbog uznemirenja javnosti.

Odbranu je iznosila četiri sata. Tvrdila je da se ničega ne seća, pa tako ni samog čina ubistva. Nije znala da kaže ni kako je dospela u bolnicu.

Tvrdila je da se ne seća kada je poslednji put videla Sinišu i da ne zna da je mrtav. Kad god bi bila pitana o zločinu počinjala je da govori nepovezano. Kako je tada naveo sagovornik blizak istrazi, Jasmina je govorila niz ludosti, ali o ubistvu ni reč nije mogla da kaže.

BONUS VIDEO: 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading