Nenad Ilić
Foto: Printscreen/Društvene mreže

Prijatelji i poznanici Nenada Ilića (44) iz sela Devča kod Prokuplja koji je 10. avgusta poginuo u jezivoj saobraćajnoj nesreći na putu od Kraljeva ka Raškoj u mestu Ušće, govore o njemu kao čoveku velikog srca za koga je cela Srbija čula i ranije kao heroja sa nesvakidašnjeg snimka spasavanja mačeta.

- Materijalne stvari me ne pokreću, a ovako nešto mi je bilo zadovoljstvo da uradim i super se osećam. Trik je u pojedinim majstorima koji su radili na renoviranju kuće. Bili dobri majstori... Mače našlo rupu između rigipsa i zida. I propalo do patosa - napisao je tada Nenad ispod snimka objavljenog na društvenoj mreži, a koji je za kratko vreme postao viralan.

Snimak koji su svi sa oduševljenjem gledali i komenratisali kako je čovek pravi heroj, zbog čega je Nenad tada postao miljenik nacije, možete pogledati ovde:

 

 

Podsećanja radi, mačka se omacila na tavanu, a mače je našlo rupu između rigipsa i zida. Kako je Nenad tada objasnilo, čuo je da mače mjauče i da se bori za život i odmah je počeo da čekićem razbija pločice, a potom i rigips.

Ispod ovog snimka, ređale su se same pohvale i reči divljenja upućene Nenadu heroju.

Nažalost, njegovo herojsko srce prestalo je da kuca pre pet dana kada je poginuo u saobraćajnoj nesreći.

- Do udesa je došlo u mestu Ušće 10. avgusta, a u sudaru su učestvovali autobus podgoričkih registarskih tablica i automobil niških registarskih tablica kojim je upravljao Nenad. Čovek je nastradao na licu mesta, a njegov saputnik je prevezen u bolnicu - rečeno je ranije za Kurir.

Nenad je kako saznajemo sahranjen 13. avgusta na seoskom groblju, a na večni počinak ga je ispratio veliki broj ljudi. Nenad je bio porodičan čovek, bavio se keramikom, a svi će ga pamtiti kao vrednog i radnog, ali i kao heroja koji je snimljen dok je spasavao mače.

- Otišao je sa ovog sveta jedan veliki čovek, veliki drug i prijatelj, kojeg mnogi žale. Nenad će svima nama ostati u lepom sećanju, a njegova hrabrost i humanost će zauvek ostati zabeleženi - rekao je za Kurir jedan Nenadov prijatelj.

Takođe, od heroja se oprostio i njegov otac. Pogođen tragedijom, na društvenim mrežama podelio je svoju bol i tugu sa svojim prijateljima.

- Sine moj, počivaj u miru i neka te anđeli čuvaju. Srešćemo se ponovo svi zajedno na nekom lepšem mestu - napisao je Nenadov otac uz njegovu fotografiju.

(Kurir, Tatjana Vasiljević)

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading