Uroš Blažič
Foto: Alo/Foto: Vladimir Marković

Tužiteljka je čitala delove optužnice o povredama žrtava. Ona je osim povreda ubijenih pročitala detaljno i povrede teško ranjenih. Nakon pročitane optužnice vezano za Uroša Blažića, tužiteljka je nastavila da čita optužnicu Radiše Blažića, kog tužilaštvo tereti za oružje pronađeno u njegovoj kući, kao i u vikendici u naselju Varovnice u selu Šepšin.

Detaljno je opisala šta je nađeno u kući i vikendici Blažića. Rekla je da su tada pronađeni pištolji, delovi oružja, bombe i minska stredstva, kao i veliki broj municije, te tužilaštvo tvrdi da je Radiša Blažić na taj način sinu posredno omogućio da izvrši masovno ubistvo.  Radiša Blažić, inače potpukovnik Vojske Srbije, bio je svastan da čuvanjem tolike količine oružija može dovesti u pitanje okolinu.

Sud konstatuje da je pročitana optužnica od 18,10,2023,

Uroš Blažić prišao je za govornicu i rekao..

- Razumeo sam navode iz optužnice. Ostajem pri tome, da. Jel se čujemo, da. Glasno i jasno. Ostajem pri svom iskazu da sam kriv.

Radiša Blažić izašao je za govornicu

- Razumeo sam, i moram Vas pozdraviti. Sve sudije, komandire. Oštećenima da izjavim slomljenim bolom i tugom saučešće. Iznašnjavam se da iz optužnice koja je pročitana da nisam kriv. Ne znam odakle je oružje.

Sud objavljuje početak dokaznog postupka.

 

BONUS VIDEO: 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading