Aleksa Milojević
Foto: Alo/Foto: privatna arhiva

Knjaževčanin Aleksa Milojević (22) iz Knjaževca vraćen je u Okružni zatvor u Zaječaru nakon što je proveo više od mesec dana na psihijatrijskom veštačenju u Beogradu.

On je u porodičnoj kući u Knjaževcu iz lovačke puške 6.juna ubio dedu Miloša(81), oca Predraga(60) i babu Sarajevku(83). Sam se predao policiji i odmah priznao zločin.

- Sada se može podići optužnica obzirom da je završeno psihijatrijsko veštačenje osumnjičenog Alekse M. Nalaz veštačenja nedvosmisleno kaže da je Aleksa bio uračunjiv. U njegovom slučaju je u pitanju ubistvo tri osobe, tako da će  optužnica glasiti ’’teško ubistvo’’. Ukoliko ga Viši sud oglasi krivim, što je izvesno obzirom da je priznao zločin, njega čeka doživotna robija – saznajemo iz Tužilaštva.

Da podsetimo, Aleksa je odmah sve priznao pred tužilaštvom, ali je rekao da će ispričati šta se desilo kada se smiri, za par dana.

Kada se opet pojavio pred Tužilaštvom, kazao je da se uopšte ne seća ubistva.

- Rekao je da se seća kako je uzeo lovačku pušku, onda ima prekid filma, a naredno sećanje je kako vidi porodicu ubijenu a on drži pušku. Pred Tužilaštvom je pokazao neverovatno kajanje – saznajemo od nadležnih.

Razlog ubistva je što su svo troje ubijenih bili bolesni, Aleksa se brinuo o njima i najverovatnije više nije mogao da podnese toliki pritisak. Do ovog zločina, on nema nijedno krivično delo a sve komšije ga hvale kao izuzetno dobrog mladića.

S.B.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading