uroš blažić
Foto: Alo/Alo!/Masanori Jošida

 

Uroš Blažić je na jučerašnjem suđenju tokom davanja izjave, priznao je da je 4. maja prošle godine ubio devet i ranio 12 osoba u selima Malo Orašje i Dubona, dok je njegov otac Radiša Blažić negirao da je oružje koje je pronađeno nakon masakra njegovo.

Uroš je tokom svog svedočenja izneo i da je koristeo steroide i da je kako je tvrdio bio u sukobu sa jednom od žrtava.

uroš blažić

Alo!/Masanori Jošida

 

 

 Tokom današnjeg suđenja ,najpre bi trebalo da svedoče članovi porodice ubijenih. A suđenje je zakazano i za sutra.

 Podsetimo zločin se dogodo 4. maja 2023. godine u 22.20 sati kada je pomahnitali osumnjičeni ubica uzeo nelegalno oružje koje mu je, kako se navodi u optužnici Višeg javnog tužilaštva u Smederevu, omogući i nabavio otac Radiša Blažić, inače vojni pukovnik. Iz nepoznatog razloga Blažić je prvo kod spomenika Ravni Gaj u selu Malo Orašje kod Smedereva ubio šest mladića, da bi u rodnoj Duboni lišio života njih troje.

uroš blažić

Alo!/Masanori Jošida

 

 

Zločin za koji se Blažić tereti detaljno je opisan u optužnici

Urošu Blažiću se stavlja na teret da je izvršio krivično delo teško ubistvo i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija. Otmica i neovlašćeno korišćenje tuđeg vozila. Na osnovu prikupljenih dokaza u istrazi, postoji opravdana sumnja da je Uroš B. 4. maja 2023. godine, oko 22.20 časova, upravljajući putničkim vozilom marke "Mercedes", u kom je poneo automatsku pušku proizvođača Zastava, model, 70 AB2, sa mehanički uklonjenim fabričkim brojem, pištolj marke "Tokarev" TT-33 sa nekoliko okvira municije za automatsku pušku i pištolj, jednu ručnu bombu M 52, jednu ručnu bombu M 75 i jednu kumulativnu ručnu bombu M79, došao kod Spomenika "Palih boraca" u selu Malo Orašje, gde je uočio grupu mlađih lica koji su se družili i slušali muziku.

Kako se dalje navodi u optužnici gde je detaljno objašnjeno osumnjičeni Uroš Blažić je prvo ubio pet mladića i nekoliko njih ranio kod spomenika Ravni Gaj u Malom Orašju, da bi zatim otišao u susedno selo Dubonu i ubio njih troje, a ostale vršnjake ranio. Od zadobijenih povreda jedan mladić iz Malog Orašja preminuo je nakon 50 dana.

Okrivljeni Uroš Blažić nakon krvavog pira, kako se navodi u optužnici, beži kolima, a potom dolazi do naplatne rampe Mali Požarevac gde ulazi u taksi vozilo kojim upravlja Dragoslav Antonović u kome je bila putnica i provodi sa njima određeno vreme, gde im između ostalog preti i pokazuje oružje koje ima kod sebe. Taksista ga potom vozi u selo Vinjiše nadomak Kragujevca odakle okrivljeni ide peške do kuće ujaka gde se krije do ujutru kada je policija hapsi.

Nakon dela optužnice koji se odnosi na prvookrivljenog Uroša Blažića, tužilac Olivera Milojević prešla je na deo koji se odnosi na drugookrivljenog Radišu Blažića, inače potpukovnika Vojske Srbije koji se, prema optužnici Višeg javnog tužilaštva u Smederevu, tereti da je da je od 2021. u stanju smanjene uračunljivosti, ali ne bitno, neovlašćeno nabavljao i držao veću količinu oružja, municije i bombi. Naime, pojedino oružje njegov sin je koristio za vežbanje, tačnije pucao je u džak koji je bio u podrumu kuće u Šepšinu, gde je sam živeo.

 

BONUS VIDEO:

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading