Foto: Masanori Jošida/ Vladimri Marković
Foto: Alo/Foto: Masanori Jošida/ Vladimri Marković

Milomir Mijailović, koji je ranjen dok je popravljao kapiju, stao je za govornicu na suđenju Urošu Blažiću, sudija mu je pročitala zakletvu.
- Ostajem pri iskazu koji sam dao u Tužilaštvu i imam da dodam. Uroš je rekao da sam imao incident sa njim, ja sam imao incident sa njim, kada mi je preprečio put motorom. Rekao sam mu pomeri se da se pomerim sa puta. On je došao sišao sa motora i pitao me šta imaš protiv mene. To je na tome ostalo, to je bilo jedno četiri meseca. On se toga setio, a nije se setio kada sam ga hranio kao malog. To je zaboravio. Koliko znam kada te neko prijavi za pretnju, kod njih je tad vršen pretres posle šest dana.


Glavni javni tužilac, Ivan Konatar: Opišite nam događaj kada je pucao na vas?
- On je stao s kolima ispred moje kapije. Mi smo bili tu. Izašao je iz kola, ja sam bio malo dalje. I opalio je metak u majstora, i on je pucao na mene, brata. On je pucao iz pištolja. Ja sam legao, prošao mi je metak kroz stomak i karlicu. Legao sam, on je mislio da sam mrtav. Zamenio je šaržer, i ispalio još dva metka u Jovicu Stevanovića. On je tada pao. Mislio je da sam mrtav. Onda je seo u kola i da je otišao. Čuo sam nakon toga pucnje i znao sam da je otišao ka školi - rekao je Milomir.
Okrenio se ka Blažiću i rekao:

- Slušaj tvojih devet metaka sam preživao, a tebe ću da sačekam, ali ti nećeš da doživiš - rekao je  Mijailović.

Predrag Mijailović, brat ranjenog Milomira koji je ranjen kod kapije, stao je za govornicu, sudija mu je pročitala zakletvu.
- Ostajem pri izjavi, nemam šta da dodam.

Tužilac Ivan Konatar:
- On je radio kapiju, ja sam bio kod njih, pa ušao u kuću da uzmem cigarete. Izađem pod terasu, tada me je pogodio sa dva projektila. Nisam video koliko je puta pucao u ostale. Nisam bio sa njima u sukobu, poznajem Radišu, nema  saznanja da je imao oružje. Po priči drugih saznao sam da je imao. Čuo sam da je bio na veselju, kada je rekao ako se zarati pola sela bi pobio - rekao je Predrag.

(Mihajlo Žilović)

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading