Novi Sad
Foto: Alo/Alo

Crni niz! Maja S. (23), njen suprug Danijel A. (29) i njihovo četvoro dece starosti dve, četiri, pet i sedam godina živi su izgoreli u požaru koji je izbio u njihovoj porodičnoj kući u Novom Sadu! Nažalost, pre ove tragedije život je izgubilo još troje dece, zbog čega Srbija beleži crnu statistiku - sedmoro dece nastradalo za svega sedam dana!

novi sad

Društvene mreže

 

U ponedeljak sahrana nastradale porodice i požaru

Mališani iz Novog Sada i njihovi roditelji biće sahranjeni u ponedeljak. Kako saznajemo, šestočlana porodica biće pokopana u 14 sati, na lokalnom groblju u selu Đurđevo kraj Novog Sada. U naselju Salajka okupio se veliki broj ljudi, rodbina, prijatelji i meštani kako bi izjavili saučešće. 

Saobraćajne nesreće, utapanja i požari obeležili su prethodnu nedelju u kojoj su mnogi izgubili život, a da tragedija bude još veća, među njima je sedmoro dece.

požar

Alo!/Vesna Bilić

 

Majka pronađena sa bebom u naručju!

Roditelji Maja S. i njen suprug Danijel A. i njihovo četvoro dece živi su izgoreli u požaru koji je izbio u njihovoj kući, a sumnja se da je buktinju izazvao skuter koji se u toku noći punio na struju u sobi dok su spavali!

Stravična tragedija, koja je potresla celu Srbiju, dogodila se u noći između četvrtka i petka u Ulici Đorđa Dere u naselju Salajka, nedaleko od groblja u Novom Sadu.

- Nastradali su majka i otac Maja S. i Danijel A., kao i njihova deca E. A. (7), S. S. (5), D. A. (4) i L. A. (2). Sumnja se da je vatra buknula zbog skutera koji se punio i koji je bio prikačen na elektromrežu. Vatra i dim su se tolikom brzinom širili da porodica nije uspela da izađe iz kuće. Oni su se sabili u ćošak kuće, vrištali, dozivali pomoć, a zatim izgoreli. Telo majke je pronađeno tako što je u svojim rukama držala svoje najmlađe dete. Umrli su držeći se jedni za druge - navodi izvor blizak istrazi.

Kako saznajemo, Majina porodica i familija žive u kućama pored, pa su odmah pritrčali da pomognu. Pošto nisu mogli da uđu u kuću zbog plamena, Majin otac je uzeo macolu i počeo da razbija zid.

- Milo dete moje lepo, da li čuješ mamu? Moja dušo, Majo moja. Majo, sine, zašto, gde su moju pilići, kako ću ja bez tebe. Deco moja malena - ponavljala je nesrećna Danijela, majka nastradale Maje i baka četvoro unučadi:

- Vrisak dece i moje ćerke trgao me je iz sna. Ustali smo i videli kako im gori kuća. Sin, ja i ostale komšije smo odmah reagovali. Sin je otvorio vrata, ali plamen ga je sprečio da uđe unutra. Sve vreme iz kuće su se čuli krici i vapaj za pomoć. U ušima mi i dalje odzvanja dečji plač. Nismo odustajali, napravili smo rupu kroz zid, ubacili crevo kroz koje je išla voda. A opet sin sa druge strane je kroz prozor pokušavao da izvuče jedno od dece, uhvatio ga je, ali nije uspeo. Onda je sve utihnulo - rekla je Danijela Subotin, majka nastradale, i dodala:

- Niko ne zna kako je došlo do požara. Znam samo da sam od danas siromah u duhovnom smislu, jer sam izgubila šest duša - u dahu priča Danijela plakajući i jecajući.

Kako saznajemo, da tragedija bude još veća, cela porodica je nastradala na dan kada je Majin brat Stefan trebalo da slavi svoj 18. rođendan.

 

Tragedija se događala u svim krajevima Srbije od Novog Sada i Lazarevca, preko Beograda, Umke i Ljubovije.

- Za sedam dana na teritoriji naše države život je izgubilo više od 20 ljudi, od kojih je sedmoro dece. Među decom se nalaze čak dve bebe, od kojih je jedna strani državljanin. Nastradala su deca od devet meseci, dve godine, četiri, pet, sedam i 12 i 14 godina. Među njima je šestoro rođene braće i sestara - navodi izvor blizak istrazi i dodaje:

lazarevac

Društvene mreže

 

Samo tata da vas isprati, pa će on za vama! 

Milica D. (14) i njen brat Mihailo D. (12) poginuli su zajedno sa taksistom Milanom L. kada je u njihovo vozilo udario voz na prelazu u selu Petka kod Lazarevca!

Nesreća koja je potresla celu Srbiju dogodila se u ponedeljak oko 12.40 sati, na delu barske pruge između Lazarevca i Lajkovca, kod sela Petka, na putnom prelazu obezbeđenom svetlosnom signalizacijom i saobraćajnim znacima.

U taksi vozilu su se nalazili otac Milan D., njegova ćerka Milica i sin Mihailo i vozač Milan L. Mališani i taksista su poginuli na licu mesta, dok je otac prošao s povredama. Mališani su sahranjeni na lokalnom groblju u selu Lukavica, dok je taksista isti dan pokopan u svom selu Brajkovac.

- Meni je teško da uđem u dvorište, ode moje dvoje zlatne dece. Ovo je nezapamćena tragedija, za nas, za ceo Lazarevac, ali i za ceo svet - kazala je uplakana starica za Alo!

Kuma porodice je otkrila da su mališani kobnog dana krenuli na kupanje u akvapark i da su nastradali pred sam polazak u školu.

- Oni su juče krenuli od kuće ka Ubu ka akvaparku. Milan nije vozio, stalno je gledao da im učini i ugodi, zaista. Niko ne zna što su tuda išli, tom deonicom. Poginuli su pred sam polazak u školu. Juče su ceo dan zvali drugari, niko ne može da veruje da se desila ova tragedija. Otac ima sestru i brata, oni žive tu svi zajedno u porodičnoj kući. Sinoć kad je došao, rekao je: „Samo tata da vas isprati, pa će i on sa vama” - rekla je kuma nastradale dece. 

 

- Najčešći uzrok nesreća su svakako neprilagođena brzina uslovima na putu, međutim, u ovim slučajevima imamo specifične situacije. U Lazarevcu nepoštovanje saobraćajne signalizacije, u Ljuboviji prevelik broj ljudi u čamcu koji su ilegalno pokušali da pređu u BiH i požar koji je najverovatnije izazvala havarija na kućnoj utičnici. Srbija tuguje zbog žrtava - kaže naš sagovornik.

Spasioci na Drini

RINA

 

Majka i devetomesečna beba se utopili 

Čamac pun migranata prevrnuo se u noći između četvrtka i petka na Drini, kod Ljubovije, kada su pokušavali ilegalno da pređu iz Srbije u BiH. U plovilu se nalazilo najmanje 16 osoba, od kojih je 18 uspelo da ispliva na obalu. Ostali su se nažalost utopili.

- Prvog dana pronađeno je deset utopljenika među kojima su bili majka i bebica stara svega devet meseci. U petak je izvučena i 11. žrtva. Tela su pronalažene i sa srpske i sa bosanske strane - navodi izvor blizak istrazi.

Od ukupno 18 spasenih iregularnih migranata, 16 je iz Sirije i dvoje iz Egipta. Identitet i državljanstvo nastradalih još nije poznat, jer se radi na njihovoj obdukciji.   

 

Zbog tragedije u Novom Sadu u kojoj je život izgubilo četvoro mališana i njihovi roditelji proglašena je trodnevna žalost, 24, 25. i 26. avgusta, što je saopštio gradonačelnik tog grada Milan Đurić.  

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading