vjt
Foto: Printscreen/Foto: Printscreen

Posebno odeljenje za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu pokrenulo je istragu protiv Ilije Đ. (51) zbog sumnje da je kao policijski službenik Odseka za trasološke analize primio novac u ukupnom iznosu od 157.000 dinara, da u okviru svog službenog ovlašćenja ne izvrši službenu radnju koju bi morao izvršiti.

Naredbom o sprovođenju istrage osumnjičenom se na teret stavljaju 2 krivična dela primanje mita.

- Protiv Andrije D. (26) i Ilije D. (30) biće sprovedene dokazne radnje zbog sumje da su izvršili po jedno krivično delo davanje mita - saopšteno je iz tužilaštva.

Na saslušanju pred postupajućim javnim tužiocem Ilija Đ. je negirao izvršenje krivičnog dela, dok su se Andrija D. i Ilija D. branili ćutanjem, odnosno iskoristili su svoje zakonsko pravo da ne iznose odbranu.

Postoje osnovi sumnje da je Ilija Đ. krivična dela izvršio u periodu od 24. maja ove godine do 22. avgusta ove godine kao šef Odseka za trasološke analize i veštačenja, Odeljenja za trasološka i daktiloskopska veštačenja i vođenje nacionalnog AFIS registra, Nacionalnog centra za kriminalističku forenziku, Uprave za tehniku, Direkcije policije.

- On je, kako se sumnja u navedenom periodu sačinio 38 potvrda o izvršenom forenzičkom pregledu, bez fizičkog pregleda vozila u službenim prostorijama MUP-a i u istima navodio da je potrebno utiskivanje ID oznake motora, i to za vozila za koja bi Andrija D. u svoje i u ime drugih lica podnosio zahteve za utvrđivanje ID oznake motora, na osnovu kojih potvrda bi u firmi u kojoj je zaposlen vršio utiskivanje - navodi se u saopštenju tužilaštva.

Ilija Đ. je tako postupio suprotno odredbama Pravilnika o utiskivanju identifikacionih oznaka, dok su mu Andrija D. i Ilija D. u dva navrata predali poklone u vidu novca, 37.500 dinara i 120.000 dinara.

(Kurir)

BONUS VIDEO: 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading