Ripanj
Foto: Alo/Alo/ Enis Sadiku

U Višem sudu u Beogradu nastavljeno je suđenje Stojanu Iliću (37) optuženom za ubistvo Nevene P. (16) u Ripnju, koje se dogodilo 16. aprila prošle godine. Ročištu je prisustvovala i baka ubijene devojčice, koja je od bola zavapila u sudnici i vređala optuženog!

Suđenju je pored bake devojčice učestvovala i njena tetka. Predsednica suda za naredno ročište najavila je iznošenje završne reči, koje je zakazano za 23. septembar, a moguće je da će istog dana biti izrečena presuda.

Sudija je na početku pretresa odbila predlog Ilićevog advokata da njegov branjenik bude smešten u zatvorsku bolnicu, gde bi se uradilo novo detaljno psihijatrijsko veštačenje. Konstatovano je da je izvršen uvid u dokaze, a potvrđeni su i iskazi svedoka Sanje, Mirjane i Dejana P., koji su ranjeni kobnog dana.

Stojan je pred sud došao u crvenoj dukserici sa belim i žutim štraftama. Ono što je bilo primetno jeste da je promenio lični opis i pustio kosu.

Nevenina baka Mirjana P., koja je rekla da je oštećena, da ju je Ilić ubo nožem i zadao joj više udaraca u glavu i da hoće da bude pozvana na sledeće suđenje. Na to joj je sudija rekla da ne može da se obraća sudu kada je suđenje završeno i da može da dođe naredni put. Ona je potom došla do klupe na kojoj je sedeo Ilić i uperila prstom u njega, a zatim je viknula: „Došla sam da te pitam ko je vračara, ja to nikada nisam bila. Ti ćeš platiti kad-tad, ja sam to dete gajila, nikada nećeš izaći iz zatvora!“, a zatim je zamoljena da izađe.

 Nevenina baka se ispred sudnice vidno tresla.

- Što napade celu porodicu? Govorio je da je voli kao ćerku, a imao je nož. Sve je planirao, nije stao dok je nije ubio. Sve je to isplanirao. Što mene nije odveo, zašto nju? Svaki dan nam je bio u kući. Bio je i to jutro, sedeo je tu, pio je, punio telefon. Samo da doživim da mu ja dušu uzmem, da mu ja oči vadim - rekla je Mirjana, koja je nakon izlaska iz sudnice jedva hodala.

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading