JEZIVO UBISTVO U RIPNJU SA PRIMESAMA CRNE MAGIJE Danas se sudi optuženom Stojanu Iliću za  ubistvo Nevene P. (16) i pokušaja ubistva tri člana njene porodice
Foto: Alo/Printscreen

 

- Nisam nikog želeo da povredim, ni Nevenu, ni njene, nisam imao nameru. Pio sam lekove i alkohol. Otišao sam u njihovu kuću da napunim telefon. Nevena, njen brat Nenad i ja smo krenuli do prodavnice da kupimo baterije za sat. Kad je njen brat izašao iz auta, pitao sam Nevenu da li hoće da ide s njim, nije htela- ispričao je Ilić iznoseći odbranu..

Kako je rekao, krenuo je da sipa gorivo, ali nije išao glavnim putem, već okolo. Usput su se posvađali.

JEZIVO UBISTVO U RIPNJU SA PRIMESAMA CRNE MAGIJE Danas se sudi optuženom Stojanu Iliću za  ubistvo Nevene P. (16) i pokušaja ubistva tri člana njene porodice

Masanori Josida/Društvene mreže

 

 

-Ona je u kolima skočila na mene, vređala me je, izašla je iz auta. Ubeđivao sam je da je odvezem kući, nije htela. Govorila je da sam retardiran, da sam bolesnik. Došle su mi neke crne misli, kako sam uzeo nož i uradio to, nemam pojma- dodao je.

Ispričao je da se iznervirao jer ga je Nevena uvredila, da je psihički bio u lopem stanju jer nije redovno uzimao terapiju i jer je pio alkohol.

-Ja sam okrenuo auto i krenuo kući. Kako sam ih izbo nožem, to ne znam. Nisam je silovao, ni seksualno uznemiravao. Stvarno ne znam ni kako sam uzeo nož, nisam mogao da se savladam- rekao je on i dodao:

-Psihijatar mi je dao lekove za smirenje. Imao sam loše, crne, misli, da će neko da me napadne, ubije, hteo sam i da se ubijem. U noći pre tog događaja sam oko 2.30 popio dva ili tri bromazepama jer ih nisam pio prethodnih dana. Pio sam alkohol, iako nisam smeo, pola litra rakije i pet-šest piva. Ujutru sam popio drugi lek- rekao je Ilić pred sudom.

Objasnio je da je kupio flašu pelinkovca, koji je onda pio sa Neveninim ujakom i da je popio skoro litar, a da je nakon toga kupio „još nekoliko čokanjčića“, koje je pio u autu. Za to vreme nije jeo jer, kako je rekao, „ne jede kad pije“.

-Nevenina porodica se bavila crnom magijom, nekim vradžbinama. Ja kad odem u crkvu ili manastir, meni bude bolje, a njima gore - tvrdio je Ilić.

JEZIVO UBISTVO U RIPNJU SA PRIMESAMA CRNE MAGIJE Danas se sudi optuženom Stojanu Iliću za  ubistvo Nevene P. (16) i pokušaja ubistva tri člana njene porodice

FACEBOOK/PRINTSCREEN

 

 

 

Na pitanje sudije da li je i u danu ubistva bilo crne magije, Ilić je odgovorio da je „njemu taj dan sve bilo crno“, ali i da je bio psihički nestabilan.

Ilić je na jednom od prethodnih suđenja  dopunio svoju odbranu navodeći da je bio pod uticajem crne magije zbog čega je išao kod jedne vračare, koja mu je dala vodu sa nekom biljkom da pije kako bi skinuo magiju.

On je  tvrdio da mu je ta žena rekla da će mu se prikazati ko mu je bacio crnu magiju, kao i da je on onda počeo da sanja oštećene, odnosno ubijenu devojku, njenu majku i babu.

Takođe je naveo da je njemu dok je pio tu vodu bilo bolje, dok se porodica oštećene razboljevala.

Rodbina ubijene devojke  je u agoniji zbog svega što im se dogodilo, a devojčicina majka Sanja ispričala je za Alo! kako je izgledao optuženi Stojan Ilić kobnog dana.

Ripanj

Alo/ Enis Sadiku

 

 

- Izgledao je kao đavo, kada je uleteo u kući. Jako sam se uplašila od njegovog izraza lica. Pitala sam ga šta se dogodilo, a on...- kratko je rekla kroz uzdah  i dodala:

- Počeo je tada da me ubada po telu, od šoka sam ga samo pitala šta mu je, a on je nastavio sa ubadanjem. Izbo me je 11 puta. Bolje tada da je mene ubio, što u neku ruku i jeste uradio, ubivši mi dete - kazala je ona i dodala da je to jutro Stojan bio kod njih.

Skinuo je, pa je izbo

Zločin koji je počinio izaziva jezu i dan-danas.

- Sumnja se da je Stojan 10. aprila oko 14.30 časova iz porodične kuće maloletne oštećene u Ripnju kolima povezao nju i njenog maloletnog brata do centra naselja kako bi otišli u prodavnicu. Kada je brat oštećene otišao u prodavnicu, Stojan I. je, kako se sumnja, odvezao devojku u nenaseljeni deo Ripnja, izveo je na kosinu ispod železničke pruge, i u prostoru između rastinja oborio je na zemlju. Zatim joj je svukao pantalone, pokidao donji veš i obnažio, pa je počeo da je ubada i to u predelu stomaka, predelu levog ramena i u predelu vrata sa zadnje strane, usled čega je devojka zadobila teške telesne povrede opasne po život i trpela bolove, a kasnije preminula. Nakon izvršenja ovog krivičnog dela osumnjičeni se vratio do njene porodične kuće i tamo nožem naneo više teških i lakih telesnih povreda njenoj majci, babi i ujaku, nakon čega je napustio lice mesta, uz pretnju da će se vratiti - navodilo je tužilaštvo za Alo!.

 

Za Alo! je pričala i ujna nesrećne devojčice, istakavši da sumnjaju da je Stojan unapred do detalja isplanirao svoj zločin.

Ripanj

Alo/ Enis Sadiku

 

 

- Mog supruga Sašu su dan pre Neveninog ubistva uhapsili zbog nekog prekršaja. Tada po hapšenju su Stojanu dali ključeve od automobila mog muža, da ga vrati kući. U nedelju je Stojan ubedio mog svekra da ode na pregled. Tako se rešio muških članova porodice. Nenadu je dao novac da ode do prodavnice. Žene su ostale bez muške zaštite i tada je počeo njegov krvavi pir - kaže ujna Svetlana i dodaje:

- Da li to može da bude slučajnost ili ove činjenice pokazuju unapred isplaniranu nameru. Stojan je kobnog dana uzeo decu da ih poveze i otišao je jednim putem. Oko pola sata kasnije došao je iz drugog pravca. Izašao je iz automobila i uzeo neku flašicu, a u nju je iz kesice sipao nešto. Popio je, a zatim je uleteo u kuću i napao žene - kazala je ujna Svetlana.

 

BONUS VIDEO: 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading