Osuđen ruski oficir
Foto: Printscreen/Printscreen

Viši sud u Novom Sadu je prihvatio sporazim o priznanju krivičnog dela i osudio Aleksandra Benka na kaznu zatvora od 11 i po godina jer je u stanju smanjene uračunljivosti u Karadjordjevu 16. decemnbra 2023. godine pretnjama nožem ugrozio sigurnost vlasnika jedne prodavnice B.B, a potom je istog dana usled mentalnog poremećaja izbo M.V. nanevši mu tešku telesnu povredu. 
Sud je prihvatio sporazum koji je tužilaštvo sklopilo sa okrivljenim i osudio ga za krivična dela ubistvo u pokušaju i ugrožavanje sigurnosti, objavljeno na sajtu tog suda.

Njemu je uračunato vreme provedeno u pritvoru, a izrečena mu je i mera bezbednosti obaveznog psihijatrijskog lečenja i čuvanja u zdravstvenoj ustanovi, koja će trajati dok postoji potreba za lečenjem, a vreme provedeno u zdravstvenoj ustanovi uračunava se u vreme trajanja izrečene kazne.
Benko je osuđen jer je 16. decembra prošle godine, u stanju smanjene uračunljivosti, nožem pretio vlasniku prodavnice iz koje je uzeo proizvode koje nije želeo da plati.

Istog dana Benko je, usled mentalnog poremećaja, odnosno emocionalno nestabilnog poremećaja ličnosti, i intenzivnog stanja osećaja besa, oštećenog M.V. najpre udario pesnicom u nos, a potom ga je izbo kuhinjskim nožem nanevši mu teške telesne povrede opasne po život.

Oštećeni M. V. je sa imovinskopravnim zahtevom upućen na parnični postupak.

BONUS VIDEO: 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading