ubijeni
Foto: Alo/Printscreen

Mučili ga i ubili! Telo Sime Balaševića (90) iz okoline Boljevca pronađeno je vezano za stolicu u njegovoj porodičnoj kući, a sumnja se da su ga nasmrt pretukli, mučili i izboli nožem! Balašević je bio vlasnik kafane, te se pretpostavlja da je motiv napada na nesrećnog starca koristoljublje!

Kako saznajemo, stravičan zločin dogodio se u noći između nedelje i ponedeljka u porodičnoj kući nesrećnog muškarca u selu Bogovina, kod Boljevca.

- Sumnja se da su jedna osoba ili više njih uleteli u kuću nesrećnog muškarca kroz prozor sa zadnje strane kuće, a da su zatim nasrnuli na njega. Vezali su ga za stolicu i tukli, a pretpostavlja se da su tražili novac od njega, s obzirom na to da je bio dobrostojeći domaćin, vlasnik kafane na samom ulazu u selo. Neki su pričali po selu da je čak prodao kuću jer je hteo da se preseli, a da su napadači pretpostavljali da zbog toga kod sebe ima veće količine novca. Nesrećnom starcu su lomili prste, ubadali ga nožem i vezivali... mučili su ga dok nije izdahnuo. Lomili su mu jedan po jedan prst - ističe naš sagovornik.

Da slučaj bude još stravičniji, njega je mrtvog u kući zatekao njegov sin.

- Sima je bio udovac i živeo je sam godinama. Zločin se dogodio najverovatnije u noći između nedeljka i ponedeljka, jer je u ponedeljak, oko 16 sati, njegov sin, koji živi na dva do tri kilometara od njega, sa još jednim prijateljom došao da obiđe oca. Sin ga je zatekao vezanog na stolici, zbog čega je odmah pozvao policiju - kaže naš  izvor.

Sima sahranjen u četvrtak

Kako saznajemo, jedna osoba iz Bogovine je bila uhapšena zbog sumnje da počinila ubistvo i bilo joj je određeno zadržavanje do 48 sati. Međutim, nakon što je osumnjičeni sproveden u tužilaštvo, utvrđeno je da je nevin i pušten je kući. Nesrećni Sima sahranjen je u četvrtak oko 13 sati na pravoslavnom groblju u Bogovini.

 

Prema rečima našeg sagovornika, policija je od ponedeljka u tom selu, vrši se uviđaj, ali se i ispituju meštani. Uzeti su snimci sa nadzornih kamera koji se pregledavaju, a u Višem javnom tužilaštvu iz sela je saslušano više osoba koje su nakon toga puštene kući.

- Na kamerama se gledao ko je prolazio, da li je neko vrebao, odnosno danima osmatrao Siminu kuću, kao i njegovo kretanje i navike. Sima ipak nije prodao svoju kuću, ali su o tome kružile glasine, zbog čega su najverovatnije napadači i pomislili da ima puno para kod sebe. Ubica je neko ko je znao njegovu situaciju, s obzirom na to da je bio vlasnik kafane. Najverovatnije je bilo dve ili više osoba koje su se iživljavale nad nesrećnim starcem. Cela kuća je bila ispreturana - ističe izvor.

Prema pisanju medija, pored vezanog Simunog tela pronađen je navodno i nož.

- Ovo su mirna sela, a sada nam nije svejedno kada znamo da se ubica šeta naokolo. Sima jeste bio star i na štakama, ali je bio jako vitalan, odličnog zdravlja i vozio je automobil - kažu meštani za medije. Utvrđuju se okolnosti zločina koji je uspaničio ceo kraj.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading