Ušće
Foto: Alo/Foto: 192/RINA/ Facebook printrkrin

Stravična saobraćajna nesreća koja se dogodila kod Ušća potresla je regiju, nakon što su poginuli Danijel L. (33), i njegova deca L. L. (10), L. L. (7) i M. L. (1), kao i komšinica Dijana K. (27).

Majka mališana Mirjana L. (32) je preživela, i bila je svesna dok su je vatrogasci izvlačili ispod olupine automobila, koji se sudario sa sistemom PASARS Vojske Srbije. Ona je danas puštena na sopstveni zahvev na kućno lečenje. 

Komšinica nastradale porodice Lazović ispričala je njihov poslednji susret. 


-Pre nekoliko dana sam ih srela, razgovarali smo o deci i životu... Radovali su se svakom novom danu i vremenu koje provode zajedno. Znam da su mi rekli da planiraju da obiđu Studenicu gde se svake godine 21. septembra održava vašar za Malu gospojinu. Krenuli su tamo i onda se dogodila ova tragedija.
Ovo su reči jedne meštanke naselja Draganiće u Raški koja se družila sa porodicom Lazović koja je u deliću sekunde ostala bez četiri člana. Naša sagovornica kaže da je Danijel svoje slobodno vreme provodio sa decom i suprugom i da je voleo da se druži sa komšijama.

- Radio je pri Vojsci i to je bio razlog zbog kojeg se pre tri četiri godine doselio ovde iz Novog Pazara. Počeo je da gradi kuću, nije uspeo da je završi... Srce mi se slama, prošla sam jutros pored njihove kuće, roletne su spuštene, dečiji bicikl je ostao u dvorištu. Raška i Novi Pazar su zavijeni u crno, u jednoj sekundi nastradalo je petoro ljudi. Troje dece nestalo u trenu, govori komšinica porodice Lazović.

U kući nastradale Dijane K. (27) zavladao je muk. Tišinu preseču jecaji njene porodice.

Novopazarsko naselje Postenje kraj Nemanjićke Deževe rodno je mesto nastradalog Danijela Lazovića. Ovu porodicu poznaje ceo kraj.

- Lazovići su poštena porodica, radna i vredna. Decenijama se bave preradom i prodajom drveta, imaju svoju pilanu. Mnogima su pomogli, posebno onima koji nisu imali novca da kupe drva za ogrev. Danijel je radio sa ocem i bratom, vukao je drva, rezao ih, a onda je konkurisao za posao kod Vojske, kaže meštanin Postenja.

Još uvek nije poznato kada će porodica obaviti sahranu niti gde će nastradali biti sahranjeni.

- Brate, počivajte u miru, anđeli... Bog u pomoć, napisala je Danijelova sestra od ujaka, Biljana Veljović na društvenim mrežama uz fotografiju nastradalog Danijela i njegove dece.

BONUS VIDEO: 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading