udes kod ušća
Foto: Privatna arhiva/Foto: RINA/ Privatna arhiva, Alo ilustracija

Mlađi vodnik u Vojsci Srbije Milan V. (54), koji je u subotu borbenim oklopnim vozilom "pasars" prešao u suprotnu traku i bukvalno pregazio automobil "ford" u kom je nastradalo pet osoba, od kojih troje dece, dao je iskaz na saslušanju u tužilaštvu u Kraljevu, saznaje se nezvanično.

Kako se nezvanično saznaje, Milan V. je nakon jezive nesreće, u kojoj je život izgubilo troje male dece i njihov otac Danijel Lazović (33), kao i njihova komšinica Dijana Kutlačić (27), najpre priveden u policiju u Kraljevu. Tamo je u prisustvu branioca odlučio da se brani ćutanjem.

Međutim, po isteku zadržavanja od 48 sati sproveden je u tužilaštvo u Kraljevu, gde je dao iskaz.

- Nakon nezgode bio je u potpunom šoku i policajcima ništa nije rekao o jezivoj nesreći, ali je potom kod tužioca kratko progovorio. Rekao je, između ostalog, da mu je uoči sudara pozlilo i da se ničeg posle toga ne seća - rekao je izvor upoznat sa slučajem.

U svakom slučaju, kako nam je objasnio, radiće se veštačenje vozila, ali i sve ostalo što je neophodno za istragu.

- Bitno je da se utvrdi tačan uzrok ove jezive nesreće. Pet osoba je izgubilo život, a da tragedija bude još veća, ugašena je jedna cela porodica. Troje dece je nastradalo - kaže izvor.

Podsetimo, vojno vozilo "pasars" je 21. septembra, oko 13 sati kod Raške izletelo u levu traku i tom prilikom bukvalno prešlo preko automobila marke "ford".

- Od siline udarca, teški oklopnjak je bukvalno pregazio automobil, smrskao ga, pa ga odvukao u jarak pored puta. Otac, troje dece i komšinica su na mestu ostali mrtvi, dok je Mirjana, Danijelova supruga koja je sedela na mestu suvozača, ostala živa zaglavljena u smrskanom vozilu. Vozilo koje ih je pregazilo teško je oko 18 tona. Spasioci su dali sve od sebe da je što pre izvuku, ali bilo je potrebno skoro dva sata da najpre dizalicama uklone oklopnjak, a onda da iseku zdrobljeni auto i oslobode je - rekao je izvor, i dodao da je Mirjana bila u svesnom stanju kad je predata Hitnoj pomoći.

(Kurir/Informer)

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading