droga kolumbija
Foto: Printscreen/x.com

Kontejner u kojem je pronađeno 2.386 kilograma kokaina nalazio se na brodu koji je dolazio iz grada Paita u Peruu, a krajnja destinacija mu je bila Španija.

Prema informacijama do kojih su došli crnogorski mediji, ova ali i još neke pošiljke kokaina koje su zaplenjene u poslednjih nekoliko meseci su pripadale "balkanskom kartelu".

I pored pronalaska i zaplene pošiljke u Kartageni za sada niko nije uhapšen. Droga je bila sakrivena u kontejneru sa kafom, a narko-kartel sa kokainom je spakovao i parafinski vosak, kako bi onemogućio pse tragače da otkriju pošiljku.

Kokain je bio upakovan u 63 crne cerade, sa crvenim prugama, u kojima je sakriveno 2.390 paketa kokaina, među kojima su bili i oni sa parafisnim voskom koji je trebalo zajedno sa kafom da zavara policijske pse tragače.

Pošiljka je otkrivena nakon razmene informacija francuske i kolumbijske službe.

Pre samo nekoliko dana u istoj kolumbijskoj luci zaplenjeno je 962 kilograma kokaina na brodu koji je išao za Roterdam. Pošiljka za Holandiju bila je sakrivena među impregniranom goveđom kožom, koja je takođe svojim mirisom trebla da zavara pse tragače. 

Inače nedavno je "balkanski kartel" pokušao pošiljku kokaina da proševrcuje brodom za prevoz stoke, ali je ona otkrivan i zaplenjena u Brazilu. 

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading