Foto: Masanori Jošida/ Vladimri Marković
Foto: Alo/Foto: Masanori Jošida/ Vladimri Marković

Iz suda izveštava: Mihajlo Žilović

On je stao za sudsku govornicu i do detalja opisao šta se desilo tragičnog 4. maja.

- Tog kobnog dana, oko 17 sati, pozvale su me drugarice da ih odvezem do Dubone. Bio sam sa ocem i rekao mu da ću ih odvesti ako završim obaveze. Kasnije sam se čuo sa Petrom Mitrovićem, koji me je pitao da li bih otišao na Ravni Gaj. Kada sam stigao tamo su bili Nemanja Stevanović, Lazar Mitrović, Nikola Mitrović i još neki. Oko nas je bila mala vatra. Pričali smo, družili se. S moje leve strane bio je Nemanja Stevanović, a sa moje desne Lazar Milovanović. Odjednom je nešto počelo da puca. Stavio sam ruke preko očiju, misleći da su to bile petarde. Ustao sam sa stolice i video siluetu kako drži pušku i puca prema nama. Ne znam zašto sam pao, možda refleksno. Kada sam pao, stavio sam ruke preko glave i čuo zapomaganje. Rekao sam Nemanji tiho, tiho. Pokušao sam da pomognem... ostalima kada sam čuo da su se vrata auta zatvorila i kada sam video da odlazi - priča Nemanja u jednom dahu i dodaje:

- Uzeo sam telefon i pozvao oca. Posle par trenutaka čuo sam roditelje Nikole Milića kako dolaze i traže ih. Posle su došli moj otac i stric. Pitao sam strica da li ima vode ili soka, uzeo sam malo soka i dao Nemanji Stevanoviću. Nakon toga je stigla moja majka, odlučili smo da ne čekamo Hitnu pomoć, već smo otišli do bolnice. Tada su počeli da pristižu ostali roditelji. Zajedno sa Markom sam išao do bolnice - ispričao je svedok.

Nakon toga usledila su pitanja za svedoka.

Glavni javni tužilac Ivan Konatar: Da li poznajete Uroša Blažiča?
Nemanja I.: Prolazio je tuda, znam ga iz viđenja.
Tužilac: Da li je pucao rafalno ili pojedinačno?
Nemanja I.: Čuo sam dva puta rafalnu paljbu, kao što sam rekao, stavio sam ruku preko lica. Nisam čuo da je menjao okvir.

Advokat Nebojša Perović pitao je da li ima bolove i koji su mu strahovi.

Nemanja I.: Osećam se loše i i dalje imam bolove. Ne mogu da sedim. Imam strahove kada prolazi auto pored kuće, kada zaškripe gume. Najveći strah imam od toga šta će biti za 20 godina.

Uroš Blažić je 4. maja prošle godine u selima Malo Orašje i u Duboni ubio devetoro mladih ljudi, a njih 12 teško ranio.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading