Hapšenje u Ubu
Foto: Printscreen/MUP Srbije

Za optuženog J. S. tužilaštvo zbog izvršenja tri krivična dela zelenaštva, tri krivična dela prinude u pokušaju, krivičnog dela ugrožavanja sigurnosti i krivičnog dela nedozvoljena trgovina traži jedinstvenu kaznu zatvora od pet godina i novčanu kaznu od 1.500.000 dinara.

Za optuženog R.G., sa nadimkom „Rale“, zbog izvršenja osam krivičnih dela zelenaštva tužilaštvo traži jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od pet godina i novčanu kaznu od 4.000.000 dinara.

Optuženima se stavlja na teret da su od početka 2022. godine pa do 3. avgusta 2024. godine, po prethodnom dogovoru, davanjem novca na zajam A. B. primili za sebe i ugovorili za drugog nesrazmernu imovinsku korist u iznosu koji prelazi 1.500.000 dinara, tako što su iskoristili lakomislenost A.B., a potom i teško imovinsko stanje S. B. i M. B. 

Optuženi J.S. je u dva navrata pretio teškom telesnom povredom i tako pokušao da prinudi žrtve da im daju novac sa kamatom, dok je Z.Z. pokušao u dva navrata pretnjom da prinudi S.B. i M.B. da daju novac sa kamatom u nameri da sebi i članovima svoje ekipe pribavi imovinsku korist.

Optužnim predlogom se okrivljenom J.S. stavlja na teret da je dana 3. avgusta 2024. godine, na kolovozu ispred kuće V. V. ugrozio njegovu sigurnost pretnjom da će napasti na njegov život i telo govoreći: „Noćas ćeš goreti“, čime je izvršio krivično delo ugrožavanje sigurnosti. On se tereti i da je izvršio krivično delo nedozvoljene trgovine tako što je 4. juna 2024. godine, bez ovlašćenja za trgovinu nabavio 36 kutija „kamagra gela“, 4 kutije „kamagra 100“, jedno papirno pakovanje „kamagra 100“ i 6 klastera sa natpisom „vikalis vx 14“ radi dalje prodaje.

Optuženima R. G. i Z. Z. se stavlja na teret i da su početkom 2024. godine po prethodnom dogovoru davanjem novca na zajam A. H., ugovorili za sebe nesrazmernu imovinsku korist u iznosu koji prelazi 450.000 dinara tako što su iskoristili njegovu lakomislenost. Ono se terete i za krivično delo na štetu A. G. na taj način što je R.G. tokom 2022. godine, davanjem novca na zajam A. G., ugovorio za sebe nesrazmernu imovinsku korist u iznosu koji prelazi 450.000 dinara, tako što je iskoristio njegove teške prilike. U tome mu je sa umišljajem pomogao Z. Z. tako što mu je dao 1.500 evra, koje je on pozajmio A. G.

Optuženom R.G. se takođe stavlja na teret da je od 2023. godine sve do juna 2024. godine, u više navrata davanjem novca na zajam B. M., L. Đ. i M. K., primio za sebe nesrazmernu imovinsku korist, tako što je iskoristio teško imovinsko stanje, nuždu i teške prilike oštećenih.

BONUS VIDEO

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading