oružje
Foto: Printscreen/Foto: MUP Srbije

 

 

Kako je objasnio, vlasnici garaže u kojoj je pronađeno oružje su iznajmili tu garažu nekim ljudima, i pošto nisu mogli da stupe u kontakt sa zakupcem, oni su otišli da vide šta se dešava i našli oružje, a zatim pozvali policiju.

-Policija intenzivno traga za zakupcem. Iako imamo podatke, oni nisu sasvim pouzdani. Zakupac je pokazao ličnu kartu Hrvatske, ali sumnjamo da to ima veze s nekim drugim kriminalnim grupama. Sada se upoređuju otisci na oružju, DNK tragovi, i očekujem da tokom dana imamo više informacija o tome- rekao je Dačić za K1 televiziju.

Dačić kaže da se ovakvo oružje koristi za likvidaciju i ubistva, i dodao da je policija dobila informaciju da su četiri puške iz vojnih izvora, bivše JNA, koje su predate armiji još osamdesetih godina.

-Tačno se zna da su dve vojne puške u Sloveniji, a jedna na Kosovu, dok je četvrta ili iz Bosne ili Hrvatske. Ima oko 60 DNK tragova i otisaka prstiju koji se trenutno analiziraju. Ovde je pitanje da li su planirali likvidaciju nekih drugih- istakao je ministar.

Govoreći o pucnjavi koja se sinoć dogodila na Savskom vencu, Dačić je rekao da je nepoznato lice pucalo na Nikolu Vavića, bacilo pištolj i potom se udaljilo. Vavić nije priveden i trenutno nije osumnjičeni jer je na njega pucano, rekao je ministar. On je ponovio da je tokom pregleda terena pronađena jedna čaura i odbačen revolver, napomenuvši da u pucnjavi nije bilo povređenih.

Kako je naveo, ustanovljeno je da je nepoznato lice policiji pucalo na Nikolu Vavića, bacilo pištolj i potom se udaljilo.

-Dobili smo informaciju da je neko prijavio incident iz ulice Slavka Ćuruvije, na Savskom vencu, kod Belog dvora, prema Lisičijem potoku. Osoba koja je prijavila tvrdi da je čula pucnjavu, a kada je policija stigla, on (Vavić) nije želeo da sarađuje i rekao je da nije bilo nikakve pucnjave- objasnio je on.

Dačić dodaje da se pregledom Vavićevog vozila posumnjalo da je neka eskplozivna naprava postavljena ispod vozila, ali da je kasnijim pregledom ustanovljeno da je reč o GPS uređaju za praćenje.

-Ne možete da date neko saopštenje pre nego što dođete do potpune istine o tome. Da se neko zabarikadirao u zgradi, pa onda da je policija opkolila celu zgradu, ništa od toga nije bila istina, osim što je bio zaustavljen saobraćaj da bi se ispitalo da li je bilo reči o eksplozivnoj napravi ili ne. Policija intenzivno traga za napadačem- izjavio je Dačić.

BONUS VIDEO: 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading