uroš blažić
Foto: Alo/Masanori Jošida

Uroš i njegov otac Radiša Blažić, optužen zbog nelegalne nabavke i držanja velike količine oružja, svoju odbranu izneli su na početku suđenja u avgustu.

Juče su svoje iskaze pred sudom dali drugovi optuženog, žena na koju je pucao, kao i ranjeni mladić. 

Suđenje je nastavljeno svedočenjem bišek kolege Uroševog oca.

Odgovarajući na pitanja tužioca Ivana Konatara, rekao je da Radišu Blažića zna od 1997. godine jer su služili zajedno u Rumi, gde mu je Radiša Blažić bio nadređeni.
              
Odgovarajući na pitanja o nestalim bombama, on je kazao:

-Kada su u pitanju nestale bombe, to je bilo u Buđanovcima 1999. godine. Blažić je bio komandir čete, dobio sam  naređenje da zadužim dve ručne bombe i 150 metaka za automatsku pušku da bi on imao na terenu za ličnu odbranu. Sa dva vojnika koji su bili na odsluženju vojnog roka, otišao sam  do magacima- rekao je i dodao:

-Video sam da su u jednom sanduku pokidane i prevrnute bombe, ali nisam odmah znao da fali. Onda sam video da su neke nestale sa kutijom, a da je negde ostala kutija, ali bez bombe- rekao je on. 

Kako je kazao, čini mu se da je nestalo 11 komada bombi.

Na pitanje branioca Radiše Blažića, svedok je ispričao da Blažić nije bio na vojno-dicsiplinskom sudu kada su oni bili.

-Ja sam kažnjen jer nisam sačinio materijalni list, ja sam dobio usporavanje čina od jedne godine, za Radišu ne znam koja je kazna jer nije bio s nama taj dan. Vojna pošta iz Sremske Mitrovice i predala Vojno-disciplinskom sudu. Kapetan Blažić se nije uzbudio zbog nedostatka bombi, čak je na moje svakodnevno insistiranje izvestio nadeđene posle sedam dana- rekao je on.

Tužilac je istakao da je Radiša Blažić rekao da mu ništa o nestanku oružja nije poznato, a da iskaz svedoka ukazuje na to da njegov iskaz nije bio iskren.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading