ŠPANAC PROKRIJUMČARIO 2,6 TONA KOKAINA Firme za voće koristio kao paravan za pošiljke sa drogom
Foto: Printscreen/Foto: MUP Srbije

Ovaj događaj predstavlja značajan korak u suzbijanju međunarodnog krijumčarenja narkotika.

Hapšenje Toresa Rosarija rezultat je koordinirane akcije kolumbijske policije, španskih i ekvadorskih vlasti, uz podršku Interpola. Ovaj uspeh u borbi protiv krijumčarenja droge predstavlja važan primer međunarodne saradnje u rešavanju problema koji pogađa više zemalja.

Prema saznanjima policije,Tores Rosario je imao ključnu ulogu u organizaciji šverca kokaina. Kroz kompanije za izvoz voća i poljoprivrednih proizvoda iz ekvadorskih lučkih terminala, kontrolisao je pošiljke droge koje su bile sakrivene u kontejnerima sa legalnom robom. Ove informacije ukazuju na složenost i perfidnost metoda koje su kriminalne organizacije koristile u svojim aktivnostima.

aleksandar nešović

Ilustracija, Foto: Youtube/Printscreen

 

Tores Rosario je optužen za krijumčarenje više od 2.600 kilograma kokaina visoke čistoće u Španiju između 2020. i 2022. godine. Njegovo hapšenje označava veliki udarac za balkanski narko- kartel, čija je operativna mreža pretrpela ozbiljan udarac.

Izvor iz strane sigurnosne službe istakao je značaj međunarodne saradnje više sigurnosnih službi u hapšenju Toresa Rosarija.

On će uskoro biti izručen Španiji, gde će se suočiti sa optužbama za trgovinu drogom, za šta mu preti dugogodišnja kazna zatvora.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading