U GAĆAMA UHAPŠENO 12 KRIJUMČARA MIGRANATA Unovčili šverc 178 stranaca preko granice
MUP

Kako se navodi u saopštenju policije, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi policija je uhapsila organizatora N. B. (26) kao i članove organizovane kriminalne grupe V. S. (31), R. M. (25), R. N. (24), M. M. (19), B. S. (25) i J. S. (26).

Takođe, policija je zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili isto krivično delo uhapsila organizatora S. N. (34), kao i članove druge organizovane kriminalne grupe V. R. (33), P. D. (40), D. D. (44) i R. Z. (65), a krivičnom prijavom biće obuhvaćene još dve osobe za kojima policija intenzivno traga.

U GAĆAMA UHAPŠENO 12 KRIJUMČARA MIGRANATA Unovčili šverc 178 stranaca preko granice

Ilustracija, Foto: MUP Srbije

 

Osumnjičeni se terete da su od maja do avgusta ove godine, za najmanje 178 migranata, omogućili nedozvoljen tranzit preko teritorije Republike Srbije i nedozvoljen prelaz državne granice Republike Srbije i Bosne i Hercegovine, u cilju njihovog daljeg ilegalnog prebacivanja ka zemljama Evropske unije.

Kako se sumnja, pripadnici organizovane kriminalne grupe koju je predvodio osumnjičeni N. B. su zbog finansijske koristi organizovali nedozvoljen tranzit migranata preko teritorije Republike Srbije, od blizine Zaječara do Beograda i od Beograda do blizine reke Drine, kao i nedozvoljen prelaz državne granice čamcem preko Drine na teritoriju Bosne i Hercegovine.

Pripadnici druge organizovane kriminalne grupe koju je predvodio osumnjičeni S. N. sumnjiče se da su, radi sticanja finansijske koristi, organizovali nedozvoljen tranzit preko teritorije Republike Srbije, od blizine Dimitrovgrada do Beograda, nakon čega su ih, kako se sumnja, prebacivali u zemlje Evropske unije.

krijumčarenje

Ilustracija, Foto: MUP

Policija je pretresom stana i drugih prostorija osumnjičenih pripadnika organizovane kriminalne grupe pronašla i privremeno oduzela veću količinu novca, više komada vatrenog oružja i manju količinu supstance za koju se sumnja da je opojna droga, a koji će biti odneti na dalje veštačenje.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati posle čega će uz krivičnu prijavu biti privedeni nadležnom tužilaštvu na saslušanje.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading