MARA HALABRIN OPTUŽENOG NAZVALA MONSTRUMOM Svedočila majka ubijenog Aleksandra Halabrina
Foto: Društvene mreže/printscreen

 

Prema navodima optužnice protiv takozvanog vračarskog klana, koji su predvodili odbegli Nikola Vušović i Radoje Zvicer, Kovačević je namamio Halabrina u stan na Banjici u kom je i ubijen. Njegovo telo je posle ubistva sakriveno u plitko iskopanu raku u selu Parcani kod Sopota.

- Moj sin je 20. marta 2020. u prepodnevnim satima izašao iz bakine kuće. Ona ga je ispratila između 10 i 11 sati, a ja sam ga poljubila pre posla, kao i svakog jutra. Po njega je autom došao njegov drug Stefan Mitrović, zvani Goša i otišli su za Beograd. Rekao mi je da idu da se nađu sa Vladimirom Kovačevićem zvanim Kovač. Bio je veseo i raspoložen. Oko 13 sati sam mu pisala i pitala ga da li je dobro, a on je napisao da jeste. Pošto je bilo vanredno stanje zbog korone, u 15.40 sam mu pisala da li vodi računa da se vrati kući do 17 sati. Kada je krenuo, baka ga je pitala: „Gde ćeš sada? Korona je“, ali je on rekao da se vraća za dva sata - izjavila je majka pokojnog Aleksandra Halabrina i dodala da joj je postalo sumnjivo kada je sin prestao da joj odgovara na poruke.

- Pozvala sam Mitrovića s kojim je otišao, a on mi je potvrdio da je sa Kovačem ostao na Banjici. Par dana pre nestanka, kao da ga sada vidim, šetao je po sobi i preslušavao poruku. To je bila poruka od ovog monstruma Kovača, koju mu je verovatno greškom poslao. Pustio je i meni da čujem. Bila mu je sumnjiva ta poruka od ovog monstruma. Sin mi tada rekao: „Ovaj magarac mi je greškom poslao poruku“, ispričala je Halabrin i istakla da je u  ponedeljak, 23. marta 2020. zvanično otišla da prijavim nestanak sina.

- Onda su nas kontaktirali Alajbeg, kao i Miljan Vidović. Posle nekoliko dana  Alajbeg mi je pustio poruku u kojoj se čuje da Kovač kaže da će me kontaktirati kada kupi običnu karticu - rekla je Mara Halabrin, navodeći da je njen sin koristio Skaj telefon.

MARA HALABRIN OPTUŽENOG NAZVALA MONSTRUMOM Svedočila majka ubijenog Aleksandra Halabrina

Specijalni sdu Foto: Alo!/Masanori Jošida

 

- Znam da se pred nestanak družio sa optuženim Kovačevićem, iako je znao kakav je. Znao je da je takav kakav jeste, ali ga je smatrao drugom. Završavao je prljave poslove, a baka mu je rekla: „Pazi da i tebi nešto ne uradi“ - navela je majka.

Na pitanje da li zna ko je Alejbeg, onda je navela da je njegovo ime ukucala na internetu i da je videla da je reč o Nenadu Alejbegoviću, vođi navijača.

- Alejbegović me je više puta kontaktirao i govorio mi da idem u policiju da prijavim. Govorio je: „Idite prijavite, da ga nisu vezali negde na Avali“, ali je već bilo prijavljeno - navela je ona posle pitanja o nekadašnjem vođi navijača Alejbegoviću, koga je vračarski klan, prema navodima optužnice, takođe nameravao da ubije.

Optuženi pripadnik vračarske grupe Vladimir Kovačević Kovač je posle svedočenja Mare Halabrin rekao je „da ništa što je gospođa rekla nije tačno".

- Nije tačno da sam ga poslednji video. Bili smo zajedno oko posla sata i on je otišao da se nađe s nekim drugom - rekao je Kovačević.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading