DEČAK UBICA STIGAO U SUD KOLIMA HITNE POMOĆI Pored njega je psiholog, a roditelji žrtava će samo ovako moći da ga vide
Foto: Alo/Foto: ALO / Aleksandar Nalbantjan

Dečaka ubicu u 8.50 sati dovezla su kola Hitne pomoći na zadnji ulaz Specijalnog suda. Vozilo je bilo u pratnji dva policijska džipa pod rotacijom.

Ispred Specijalnog suda nalaze se naoružani policajci sa puškama koji obezbeđuju sud i suđenje.

K.K. je stigao u pratnji dečijeg psihijatra sa klinike i kolizionog staratelja iz Centra za socijalni rad, a suđenje počinje u 10 časova. 

On će sedeti u zatamnjenoj staklenoj "kućici" za zaštićene svedoke, a sudija će ga na početku pretresa pitati da li želi da svedoči, jer prema zakonu zbog bliskih porodičnih veza ima prava i da odbije svedočenje. Ukoliko prihvati svi učesnici u postupku mogu da mu postavljaju pitanja, a ako odbije pretres se završava. U tom slučaju ni njegova izjava koju je u istrazi dva meseca nakon zločina dao u Višem tužilaštvu preko video linka, neće moći da se koristi kao dokaz u sudskom postupku protiv njegovih roditelja. 

Niko u sudnici neće moći uživo da ga vidi, već će ga gledati na monitoru i slušati preko zvučnika, a on će kroz staklo moći da vidi sve. Jedino ako bude bilo nekih tehničkih problema, moguće je da Kosta stoji za govornicom. 

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading