Droga
Foto: Alo/Foto: Facebook

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Čačku, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom u ovom gradu, uhapsili su S. S. (64) i G. S. (42) iz Čačka, kao i D. R. (21) iz Inđije, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

- Inspektori Grupe za borbu protiv droga su pretresom pomoćnih prostorija kuće u okolini Čačka u kojoj su zatečeni osumnjičeni, pronašli laboratoriju za uzgoj marihuane u veštačkim uslovima, 53 kilograma sasušene biljne materije za koju se sumnja da je marihuana, 22 stabljike za koje se sumnja da su kanabis, kao i vagicu za precizno merenje - navodi se u saopštenju Policijske uprave u Čačku.

Šezdesetčetvorogodišnji Čačanin je uhapšen u selu Viljuša, gde je živeo i bavio se seoskim turizmom, saznajemo nezvanično. U njegovom etno-domaćinstvu su pronađeni zasadi marihuane i laboratorija za proizvodnju narkotika. Komšije tvrde da je u poslednje vreme imao finansijskih problema, budući da je imao poveći dug za struju koji nije izmirio.

- Njegovo hapšenje je za nas veliko iznenađenje, jer nikada nije imao problem sa zakonom. Živeo je od izdavanja objekata u etno-selu, ali je teško pokrivao osnovne troškove, imao je veliki dug za struju. U okviru njegovog etno kompleksa postoji i kafić koji je rentirao a u kome su se organizovale žurke i proslave rođendana - priča poznanik osumnjičenog dodaju da osumnjičenog znaju kao gastarbajtera koji je novac zarađen u inostranstvu uložio u privatni biznis u rodnom mestu. Za njega kažu da nikada nije imao problem sa zakonom.

- Mi pretpostavljamo da je on iznajmio nekom ko je te trave tamo zasadio, jer se nedavno žalio komšiji da na imanju "ima gosta koga ne može da se otrese". Bilo bi bezveze da plati ceh tuđeg krivičnog dela, jer mi koji ga poznajemo znamo da on nije sposoban za tako nešto - priča komšija i poznanik.

Prema tvrdnjama meštana osumnjičeni Čačanin je dugo godina živeo i radio u Austriji. Jedan period u mladosti je proveo u USA. U mladosti je bio aktivan fudbaler te je igrao u nekoliko inostranih nižerazrednih klubova. Kasnije je radio na poslovima fizičko-tehničkog obezbeđenja po noćnim klubovima u inostranstvu. Novac koji je tamo zaradio uložio je u podizanje etno-domaćinstva na kojem se i danas nalazi nekoliko bungalova za smeštaj gostiju. 

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati i oni su, uz krivičnu prijavu, privedeni nadležnom Višem javnom tužilaštvu u Čačku, gde će biti saslušani.

S.P.
 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading