ZVICER DAVAO UPUSTVA LAZOVIĆU Momci iz Beograda mučeni su i ubijeni u Danilovgradu
Foto: Printscreen/Radoje Zvicer

 

Zvicer sugeriše službeniku Uprave policije da zbog toga na mesto zločina pošalje forenzičare, ali i “pusti buvu” da su Fitilja cinkarili saradnici iz kriminalne ekipe kojoj pripada.

-Za one momke iz BG. Ubijeni su i mučeni u kuću kod Fitilja koji danas izlazi. Treba Fitilja stisnuti i forezničare poslati da su ga špijali Tuzo (Tuzović) i Manda (Đukić Mandić). Selo Jelovac ili tako nešto u DG- napisao je Zvicer u porukama sa Skaj aplikacije od 18. novembra 2020. godine.

Zbog dvostrukog ubistva srpskih državljana Filipa M. i Vukašina G. u danilovgradskom naselju Jelenak 2019. godine, Specijalno policijsko odjeljenje (SPO) podnelo je juče krivičnu prijavu protiv četiri pripadnika „škaljarskog klana“.

Da su počinili taj zločin, pa kasnije sakrili njihove posmrtne ostatke, terete se Stefan Đukić Mandić, Emil Tuzović, Goran Milašinović i Brajović, u čijoj se kući, tvrde istražitelji, sve dešavalo.

Prema tvrdnjama Specijalnog državnog tužilaštva (SDT), tu kriminalnu organizaciju formirali su sada pokojni Alan Kožar i Mile Radulović zvani Kapetan, a njen pripadnik, osim osumnjičenih, bio je i ubijeni Damir Hodžić, kao i druge nepoznate osobe.

Četvorica se sumnjiče da su učinili krivično delo stvaranja kriminalne organizacije i teškog ubistvo u saizvršilaštvu, a Brajović i krivično delo nedozvoljenog držanja oružja i eksplozivnih materija.

To su, navode iz SDT-a, učinili iz bezobzirne osvete zbog ubistva Baranina Zijada Nurkovića u Španiji, bliskog Kožarevog saradnika.

-Da se isprate jame što je Mustafa rek’o, Bubanja je kopao te leševe Bulatovića i Sjekloće-

Zvicer je priču na tu temu počeo nakon što mu je Lazović poručio da se čuva ukoliko je umešan u dvostruko ubistvo u Stanjevića rupi, kada su „Kavčani“ likvidirali Damira Hodžića i njegovog zeta Adisa Spahića, oteli Kapetana, pa i njega kasnije lišili života…

Koje momke iz BG?- pita Lazović.

-Onoga Filipa i Vukašina… Tamo su neđe i zakopani Fitilja treba stisnuti- podučava ga šef kavačkog klana.

Lazović je ponovo tražio pojašnjenje u vezi sa tim jesu li ti momci ubijeni i mučeni “kod Fitilja kući” i dobija potvrdan odgovor, uz objašnjenje da “Sjutra Fitilj izlazi” (iz zatvora).

-U DG na selo, u mjesto Jelovac- pitao je ponovo policajac, a šef klana ponavlja mu da jeste i da se to ubistvo dogodilo u Brajovićevoj kući.

Neformalni šef policijskog Tima za posebnu operativnu podršku obećao da će to odmah videti, a Zvicer mu je napisao.

-To, spremi da se Fitilj digne kad izađe na kapiju, mora on špijati. Nemoj da se to širi, ti samo znaš, i to je 1/1 kao sve što ti rečem. Ono što je Mustafa pričao sve treba ispratiti, jer je istinu pričao. Jelenak selo… Možeš li Fitilja vatati i da se isprate te jame što je Mustafa rek’o, onaj Bubanja je kopao te leševe Bulatovića i Sjekloće, špijaće na dva šamara- napisao je šef „kavačkog klana“.

-Vidiš da se kasape između sebe, Sava je Boban ubio-

Policajac tada pokušava da dobije podatke o dvostrukom ubistvu koje se u Stanjevića rupi dogodilo mesec i nekoliko dana prije tog dopisivanja, ali mu Zvicer daje lažne podatke o tome da su škaljarci namještali jedni druge…

Tako i odgovara na Lazovićevo pitanje u vezi sa tim da li je Risto Mijanović namjestio Hodžića, a i ako jeste, je li to učinio da spasi glavu ili zbog novca..

-Rile mačak… Okle znam, vidiš da se kasape između sebe, Sava je Boban ubio… Baćović… Pojma ti nemam za to. Miješaju mi se Hodžić – Hadžić, a svi su Damir.

Lazović mu govori da je i Hodžić zakopan oko Danilovgrada, ali Zvicer vraća temu na svoje ubijene saradnike.

Milović se tek tada uključuje u priču, i to porukom:

“Dako u’vate signal da nađu jamu za Hodžića”, na što Lazović reaguje sa “Hahaahaha”, uz objašnjenje da on svima govori da su Hodžić i Spahići: “U Srbiju”…

Prijave protiv četvorice „Škaljaraca“

Iz Specijalnog državnog tužilaštva juče su saopštili da je po njihovom nalogu Specijalno policijsko odjeljenje podnelo prijavu protiv četvorice „Škaljaraca“.

-Predmet krivične prijave je djelovanje kriminalne organizacije koju su organizovali sada pokojni M. R. i A. K., u drugoj polovini 2019. godine, u Crnoj Gori, čiji su pripadnici postali osumnjičeni, pokojni D. H. i druga nepoznata lica, sa tačno određenim ulogama i zadacima, u cilju vršenja krivičnih djela ubistvo i teško ubistvo, pa tako i ubistvo oštećenih F. M. i V. G., državljana Srbije, pripadnika suprotstavljene kriminalne organizacije, iz bezobzirne osvete, zbog ubistva Z. N., pripadnika svoje kriminalne organizacije, i na svirep način, u selu J., opština D., u kući osumnjičenog M. B., u junu 2019. godine, uz skrivanje njihovih posmrtnih ostataka i uklanjanje tragova krivičnog djela- piše u saopštenju SDT-a.

Navodi se i da je predmet krivične prijave i nedozvoljeno nabavljanje i držanje veće količine automatskog vojnog i drugog vatrenog oružja, od strane Brajovića:

-U periodu od decembra 2019. do januara 2020. godine, i to najmanje tri automatska pištolja, dva ručna bacača – raketa, mine se rasprskavajućim usmjerenim dejstvom, tri prigušivača, devet pištolja i jedan revolver, kako bi ga stavio na raspolaganje kriminalnoj organizaciji čiji je pripadnik, radi izvršenja ciljeva zbog kojih je organizovana- dodaje se u tekstu.

Podsjećaju da se Brajović i Milašinović nalaze u Upravi za izvršenje krivičnih sankcija i da ih je specijalni tužilac saslušao, dok su Tuzović i Đukić Mandić lišeni slobode u inostranstvu zbog drugog krivičnog djela i za njima je raspisana poternica.

(Vjesti)

 

BONUS VIDEO

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading