Niš Ubistvo
Foto: Alo/foto: Google street

Nišlijka Danijela M. (56) koja je uhapšena zbog teškog ubistva svoga oca Slavoljuba Đ. (79) pokušala je da zločin prikaže kao samoubistvo.

Ona je nerećnog čoveka koji je bio vezan za postelju, nasmrt pretukla pajserom a policiji je kazala da se on sam povredio jer je bio teško bolestan. Analizom tragova sa lica mesta ustanovljeno je da ne govori istinu pa je ćerka uhapšena zbog zločina za koji je propisana kazna zatvora od deset godina do doživotne robije.

Kako saznajemo, da je Slavoljub ubijen posumnjala je patronažna sestra iz Kućne nege koja ga je obilazila jer je patio od karcnoma kože i obavestila policiju.

- Kada je policija stigla zatekla je Danijelu u njihovom stanu u ulici Pariske komune 21. sa beživotnim telom njenog oca. Ona je odmah policiji kazala da je Slavoljub navodno od nje tražio pajser kako bi se ubio jer više nije mogao da podnosi bolest. Međutim, analizom tragova krvi na mestu zločina te povreda žrtve, ustanovljeno je da ona ne govori istinu. Na njegovom telu otkrivene su brojne povrede nanete gvozdenom šipkom, od kojih su brojne bile po rukama što ukazuje da je on pokušavao da se odbrani od napada. Povrede je imao svuda po telu ali kobne su bile one koje su mu nanete po glavi – navode naši sagovornici upoznati sa ovim slučajem.

Ćerka se, prema rečima naših izvora, ponašala prilično iracionalno što navodi na sumnju da ima psihičkih problema.

- Postoji sumnja da pati od duševne bolesti ali će neuropsihijatrijskim veštačenjem tokom istrage biti ustanovljeno da li je u vreme izvršenja zločina bila uračunljiva. Zavisno od rezultata veštačenja odlučiće se da li će se protiv nje voditi krivični postupak i izreći joj se zatvorska kazna ili će dobiti meru bezbednosti obaveznog čuvanja i lečenja u psihijatrijskoj ustanovi što zakon propisuje za slučaj da je neuračunljiva – objašnjavaju naši sagovornici.

Nišlija Zoran Popović koji živi iznad Slavoljubovog stana, kaže da se on često svađao sa ćerkom za koju tvrdi da je bila psihijatrijski bolesnik.

- Stalno se čula vika iz njihovog stana u kojem su Slavoljub i Danijela živeli. Ona se kod oca vratila jer se razvela, bilo je samo njih dvoje jer je Slavoljubova supruga preminula a Danijelina ćerka se odselila. Ona je imala psihičke probleme sa čim se Slavoljub borio ali kada je i sam oboleo stvari su se pogoršale. U odnosu prema komšijama nekako se uvek postavljao dominantno, kao da sve o svemu zna, verujem da je takav bio i u porodici te da je to verovatno uticalo i na njegovu ćerku – kazao je Popović.

Slavoljub je do penzionisanja radio u Domu zdravlja kao laborant. U istoj zdravstvenoj ustanovi radila je njegova kći ali u šalterskoj službi na Opštoj medicine sve dok nije psihički obolela.

Kolege još pamte Slavoljub iako je u penziju otišao još pre 15 godina jer, kako navode, nije bilo boljeg stručnjaka u njegovom poslu.

- Kada sam se zaposlio u Domu zdravlja Slavoljub je već radio u laboratoriji i mnogo me je naučio. U to vreme je on radio ono što sada rade mašine, mislim na leukocitarne formule što pokazuje koliko je veliki stručnjak bio. To mu je bilo preporuka za angažovanje u Libiji gde je radio sa grupom naših zdravstvenih radnika. Vrlo dobro je znao da je odličan stručnjak i ponosio se time. Ne bih se složio sa nekim ocenama da je bio prepotentan čovek ali stoji to da je znao koliko vredi i da je voleo da to istakne – priča Nišlija koji je radio sa žrtvom ubistva.

Dodaje da je Slavoljub vredno radio tokom čitavog života ne samo u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

- Znam da je radio i na buvljoj pijaci, prodavao je naočari. Sećam se i njegove ćerke, znam da je i ona kod nas bila zaposlena ali ni nju dugo godina nisam video. Ni Slavoljub nije dolazio otkako je otišao u penziju, čuo sam da se razboleo. Za ubistvo sam saznao iz medija ali nisam znao da se radi o Slavoljubu. Zaista me je to saznanje zateklo, nisam ni slutio da bi mogao da strada na takav način i to od ruke svoje ćerke.

Danijeli M. određeno zadržavanje do 48 sati a sutra će biti privedena na saslušanje u Više javno tužilaštvo u Nišu.

(Telegraf.rs)

BONUS VIDEO: 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading