PALI DILERI ZABRANJENIH SUPLEMENATA Uhapšeni s količinom dovoljnom da dopinguju pola Beograda
Foto: Printscreen/MUP

 

Kod J.B su pripadnici policije u Gornjem Milnovcu pronašli i oduzeli veliku količinu nedozvoljenih doping sredrstava u automobilu prilikom kontrole vozila na naplatnoj rampi auto-puta u Takovu. Osumnjičeni Beograđanin je u jednoj kutiji skrivao 60 kutija nedozvoljenih preparata među kojima su modafibol, provibolic, testo-zycip, primoten i još sedam drugih, kao i 200 kapsula rad140. U drugom paketu su otkrivene ukupno 162 kutije preparata primoten, sustamix, metanabol, oxanabolic, STO-zipro, genheal hcg ozempic,  i još 12 drugih vrsta nedozvoljenih sredstava u fabričkom pakovanju. Zaplenjeno je još 500 kapsula endumorola, 150 ibutamerona, kao i 210 kapsula adipex75.  

Nakon te zaplene izvršen je pretres stana N.T. (43) iz Gornjeg Milanovca kod koga je pronađena i oduzeta veća količima nedozvoljenih doping sredstava, ukupno 364 kutije, sve sa liste zabranjenih doping sredstava, a ukupno 74 vrste različitih nedozvoljenih preparata.

Prema Zakonu o sprečavanju dopinga u sportu za neovlašćenu proizvodnju i stavljanje u promet doping sredstava predviđena je kazna zatvora u trajanju od tri do 12 godina.

Po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Čačku, pored krivične prijave, osumnjičenima je određen pritvor u trajanju do 30 dana. 

S.P.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading