SVI OKRENULI LEĐA RADOJU ZVICERU Nikola Vušović otkriva gde je vođa kavčana!
Foto: Alo/Foto: Printscreen/SKY

Ruše se ko kula od karata! Nikola Vušović, zvani Džoni sa Vračara, za kojeg se sumnja da je da je vođa vračarskog klana koji je optužen za brojne zločine, uhapšen je u Barseloni u Španiji! Njega je, kako se sumnja, ocinkario njegov blizak saradnik, koji je nedavno uhapšen, a prema rečima našeg sagovornika, vođa svih „kavčana“ Radoje Zvicer je u ozbiljnoj panici upravo zbog Vušovića, koji mu je takođe okrenuo leđa!

Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da je u koordinisanoj akciji policija Španije, Srbije, Austrije, Nemačke, Hrvatske, Slovenije i R. Srpske, kao i predstavnicima Evropola, u Barseloni uhapšen Nikola Vušović, organizator organizovane kriminalne grupe „Vračarci“.

- Policijski službenici španske policije su u koordinisanoj akciji sa policijskim službenicima UKP MUP Republike Srbije, austrijske, nemačke, hrvatske, slovenačke policije i policije Republike Srpske, kao i sa predstavnicima Evopola, dana 18. 10. 2024. godine, po Interpolovoj poternici Republike Srbije, u Kraljevini Španiji, u Barseloni, lišili slobode Nikolu Vušovića, organizatora OKG „Vračarci“ - rekao je Dačić, i dodao da se Vušović sumnjiči za tri ubistva i četiri pokušaja ubistva.

SVI OKRENULI LEĐA RADOJU ZVICERU Nikola Vušović otkriva gde je vođa kavčana!

Foto: Alo.rs

 

Vušović se godinama krio po inostranstvu, menjao države i identitete i to mu je išlo za rukom, međutim, poslednjih meseci je zadat ozbiljan udarac kavačkom klanu i, kako se navodi, „ruši se kao kula od karata“, jer su mnogi od njih propričali kada su shvatili da je „igra gotova“.

nikola vušović

prinscrin

 

- Samo poslednjih mesec dana pala su tri najkrupnija igrača kavačkog klana i steže se obruč oko samog Zvicera, koji je u ozbiljnoj panici jer je sada gotovo sigurno da su svi oni rešili da propevaju. Nikola Vušović je pao jer ga je ocinkario jedan od njegovih najbližih saradnika, koji je nedavno pao. Vušović je toga bio svestan, a poslednjih 15 dana je bio na merama prismotre od policije u Španiji. Potvrđen je njegov identitet i bilo je pitanje trenutka kada će pasti - navodi izvor blizak istrazi, i dodaje šokantne detalje:

Na duši ima tri osobe

Nikola Vušović je osumnjičen u Srbiji za izvršenja tri krivična dela teško ubistvo na štetu Aleksandra Šarca (39), Aleksandra Halabrina (30) i Dragana Ristića (65). Takođe se sumnjiči za četiri krivična dela teško ubistvo u pokušaju, i to nad Samirom Divljanovićem (45), Milošem Nilovićem, zvanim Runjo (35), Lazarom Vukičevićem (35) i Strahinjom Savićem (37).

- Džoni je pretpostavljao da će pasti i da je kraj, zbog čega je odlučio i sam da progovori... i to upravo o Zviceru! Jedan od dokaza je i to što je pre svog hapšenja poslao poruku preko svog advokata da želi da dođe u Srbiju, što se nije nimalo dopalo Zviceru, i zna šta ga zapravo čeka. Svi su mu zapravo okrenuli leđa i pričaju kako bi spasli svoju kožu koliko god je moguće - kaže naš sagovornik.

Pre hapšenja na suđenju vračarskoj grupi u Beogradu oglasio se Vušovićev advokat.

- Predlažem da se Nikoli Vušoviću ukinu pritvor i poternica, da bi mogao da pristupi u sud. On je spreman da dođe i učestvuje u ovom postupku, ali pod uslovima koje sam naveo - izjavio je pred Specijalnim sudom u Beogradu njegov advokat Nikola Nikolić, što je za naše sagovornike bio još jedan od pokazatelja da i Vušović želi da razveže jezik.

Nedavno je uhapšen Milovan Zdravković, kum Radoja Zvicera, a Zdravkovića je, kako se sumnja, odao bosanski kriminalac i „kavčanin“ Tomislav Petrović, koji je izazvao nesreću u Bačkom Petrovcu.

- Događa se lančana reakcija i svako svakoga odaje, zbog čega je pitanje dana kada će pasti i Zvicer. Svakako je već otkrivena njegova lokacija, a to je Priština - kaže naš sagovornik.

Inače, Srbija je za Vušovićem raspisala Interpolovu poternicu 2022. godine, a kako saznajemo, njega potražuje i Crna Gora zbog sumnje da je tražio ubistvo „škaljarca“ Marka Ljubiše Kana.

Podsetimo, Vušović je uhapšen sa svojom nevenčanom suprugom M. L., koja je inače ranije navodno bila devojka Nikole Mitića, jedne od žrtava kriminalne grupe Veljka Belivuka, beogradskog ogranka „kavčana“.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading