Jovan Vukotić
Foto: Alo/Foto: Shutterstock/Printscreen

Slobodan Kašćelan, jedan od vođa kavačkog klana pušten je jutros iz pritvora nakon što je istekao rok za donošenje prvostepene presude, ali je  ubrzo ponovo uhapšen zbog drugog krivičnog dela!

Zvicerov bliski saradnik se duži period krio od policije, ali i od onih koji su želeli da ga likvidiraju. On je pre hapšenja, 2018. godine, bio u bekstvu. Tada je uhapšen u Češkoj, a potom izručen Crnoj Gori.

španija

 

 

Kašćelanu je bilo teško ući u trag jer je često menjao identitete. Kada je uhapšen u Češkoj kod sebe je ima dva pasoša, francuski i kosovski na ime Slobodan Perić. Kotoranin je tada tražen zbog sumnje da je počinio ubistvo u pokušaju, stvaranje kriminalne organizacije krajem maja 2010. godine, kao i krivičnih dela zelenašenja, trgovine drogom i iznude.

Spekulisalo se da je Kašćelan postao član Zvicerove organizacije tokom druge polovine 2020. godine kada je ta grupa formirana na teritoriji Crne Gore, Južne Amerike, Afrike, Evrope, Azije i Australije jer su planirali da se bave međunarodnim švercom velikih količina droge, ubistava, i drugih teških krivičnih dela. 

Crnogorski inspektori su tada utvrdili da je Kašćelan putem Skaj aplikacije dobijao naredbe od Zvicera, koji slovi za glavnog čoveka kavačkog klana.

tunel

 

 

- Kašćelan se sumnjiči da je između druge polovine februara i početkom marta 2021. godine, posredstvom Skaj aplikacije sa šifre 1ANELM komunicirao sa Zvicerom, kao deo mreže preprodavaca i posrednika u prodaji opojne droge koju je organizovao Radoje Zvicer - pisali su ranije crnogorski mediji.

Protiv Kašćelana i još 17 osoba, u januaru 2023. godine podneta je i optužnicu zbog planiranja likvidacije vođe suparničkog škaljarskog klana Jovana Vukotića (42), kao i člana tog klana Jovana Jovanovića.

Crnogorsko tužilaštvo je tada saopštilo da je plan „Kavčana“, koji je ubrzo osujećen, bio da Vukotića ubiju iz snajpera, 2020. godine, u vreme dok se nalazio u pritvoru u Spužu, a Jovanovića da likvidiraju u Kotoru.

Crnogorsko tužilaštvo tvrdi da je Kašćelan bio na meti škaljarskog klana 2016. godine u Novom Sadu. Tada je bio u automobilu sa još jednom osobom, kada je napadač pucao u njega sa motora. 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading