Više javno tužilaštvo u Beogradu
Foto: Alo/Više javno tužilaštvo u Beogradu

 

Osumnjičeni A. V, M. N. i R. S. su se na saslušanju branili ćutanjem, odnosno iskorostili su svoje zakonsko pravo da ne iznose odbranu.

Nakon saslušanja tužilaštvo je predložilo sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu da svoj trojici osumnjičenih odredi pritvor da ne bi uticali na svedoke i da ne bi ponovili krivično delo u kratkom vremenskom periodu, a Radiši S. i zbog opasnosti od bekstva.

Aleksandar V, Marko N. i Radiša S. terete se da su u periodu od 22. januara 2024. godine do 21. oktobra izvršili krivično delo Zloupotreba položaja odgovornog lica.

Oni se sumnjiče da su kršenjem propisa o odlaganju komunalnog otpada, zemlje i šuta sa gradilišta na kojima su bili angažovani, odlagali otpad na deponijama koje ne poseduju odobrenje Ministarstva za zaštitu životne sredine, već su u više navrata odlagali otpad na za to nepredviđena mesta, odnosno na divlje deponije.

Zatim su to naplatili kao da su odlaganje izvršili na legalnim deponijama, na koji način su, kako se sumnja, pribavili korist u iznosu višem od 1.500.000 dinara.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading