Ubice Filipa Zeljkovića Filip Zeljković
Foto: Printscreen/MUP

Sud je saslušao okrivljene i počeo s ispitivanjem svedoka. Kako bi se temeljno ispitale sve okolnosti ovog teškog zločina, sudija je zakazao nova ročišta za 25. oktobar i 1. novembar.

Kobne veči, 15. oktobra 2023. godine, Filip Zeljković je bio sa svojim mlađim bratom na benzinskoj pumpi na Segedinskom putu, kada je došlo do sukoba koji niko nije mogao predvideti. Ono što je počelo kao verbalni konflikt, završilo se pucnjavom, u kojoj je dvadesetjednogodišnji vaterpolista izgubio život na licu mesta. Za njegovom toplinom i osmehom i danas tuguju ne samo najmiliji, već i brojni prijatelji, saigrači i sugrađani koji su ga poznavali.

U aprilu ove godine subotičko Više javno tužilaštvo je podiglo optužnicu protiv Ivana Č. i Predraga M, a sud ju je potvrdio sredinom juna. 

Ubice Filipa Zeljkovića Filip Zeljković

MUP

 

 

Njih dvojica suočavaju se s ozbiljnim optužbama. Ivan Č. i Predrag M. se terete za teško ubistvo, dok se Predrag M. dodatno tereti za nedozvoljeno posedovanje i promet oružja, kao i falsifikovanje dokumenata.

 Tokom hapšenja u Somboru, kod optuženih su pronađeni falsifikovani lični dokumenti, što ukazuje na pokušaj bekstva u inostranstvo. 

Ivan Č., koji je već osuđivan za teško ubistvo, i Predrag M., poznat po kriminalnoj prošlosti, trenutno se nalaze u pritvoru. 

Ovaj slučaj je potresao čitavu zajednicu i otvorio bolna pitanja o bezbednosti mladih ljudi. Dok porodica Filipa Zeljkovića strpljivo čeka pravdu za svog sina i brata, njegovo ubistvo nas sve podseća koliko je važno raditi na stvaranju sigurnijeg društva za našu decu.

Porodica, prijatelji i javnost s pažnjom prate razvoj suđenja, nadajući se da će pravda biti zadovoljena i da će se sprečiti da se slične tragedije ponove u budućnosti.

(Dnevnik)

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading